Static GK Questions For MBA Exams (Airports & Ports)

0
261
Important Static GK Questions and Answers PDF - Airports & Ports
Important Static GK Questions and Answers PDF - Airports & Ports

Important Static GK Questions and Answers PDF – Airports & Ports

The general awareness section is one of the most important scoring sections in the MBA entrance exams, such as CMAT, TISSNET, XAT, IIFT, etc. In the GK (General Knowledge) section, there will be two types of question that may arrive, which includes static GK and Current affairs. In this article, we will provide you with some important static GK questions and answers in PDF, which consist of important Airports & Ports related questions. One can download the PDF by clicking the given below link

Download Static GK Questions For MBA Exams (Airports & Ports)

Enroll For CMAT 2023 Crash Course

Question 1: Kamarajar port is located in which states?

a) Tamil Nadu

b) Kerala

c) Karnataka

d) Odisha

1) Answer (A)

Solution:

Kamarajar port is located in Chennai, Tamil Nadu.

Question 2: Mundra Seaport is located in which of the following states?

a) Maharashtra

b) Kerala

c) Tamilnadu

d) Gujarat

e) West Bengal

2) Answer (D)

Solution:

Mundra Seaport is located in Gujarat.

Question 3: ‘Zurich Airport’ is located in which of the following countries?

a) Malaysia

b) Zimbabwe

c) Japan

d) Switzerland

e) Denmark

3) Answer (D)

Solution:

‘Zurich Airport’ is located in Switzerland.
Hence, option d is the correct answer.

Question 4: “Paradip Port“ is located in which of the following state?

a) Gujrat

b) None of these

c) Maharashtra

d) Goa

e) Odisha

4) Answer (E)

Solution:

“Paradip Port“ is located in ”Odisha”. It is on the Confluence of ”Mahanadi river and the Bay of Bengal”. On 3 January 1962 Late PM Jawaharlal Nehru, laid the foundation stone of this port.
Hence, option e is the correct answer.

Question 5: Lal Bahadur Shastri International Airport is located in which of the following states?

a) Uttarakhand

b) Rajasthan

c) Uttar Pradesh

d) Gujarat

e) Madhya Pradesh

5) Answer (C)

Solution:

Lal Bahadur Shastri International Airport is located in the state of Uttar Pradesh.

Question 6: Kempegowda International Airport is located in which of the following cities?

a) Hyderabad

b) Kolkata

c) Chennai

d) Nagpur

e) Bengaluru

6) Answer (E)

Solution:

Kempegowda International Airport is located in Bengaluru.
Hence, option e is the correct answer.

Question 7: “Mormugao Port” is located in which among the following states?

a) Goa

b) Kerala

c) Tamil Nadu

d) Karnataka

e) Maharashtra

7) Answer (A)

Solution:

“Mormugao Port” is located in “Goa” state. It is in the western coast of India. It is one of the oldest ports of India and commissioned during the year 1885.
Hence, option a is the correct answer.

Question 8: ‘Uyyalawada Narasimha Reddy airport’ is located in which of the following states?

a) Telangana

b) Kerala

c) Andhra Pradesh

d) Tamil Nadu

e) Karnataka

8) Answer (C)

Solution:

‘Uyyalawada Narasimha Reddy airport’ (Kurnool Airport) is located in Andhra Pradesh.
Hence, option c is the correct answer.

Question 9: Maharaja Agrasen International Airport is located in which of the following states?

a) Maharashtra

b) Punjab

c) Himachal Pradesh

d) Uttarakhand

e) Haryana

9) Answer (E)

Solution:

Maharaja Agrasen International Airport (Hisar Airport) is located in Haryana.
Hence, option e is the correct answer.

Question 10: Veer Savarkar international airport is located at ____________________.

a) Darjeeling, West Bengal

b) Kolkata, West Bengal

c) Mumbai, Maharashtra

d) Port Blair, Andaman and Nicobar Islands

10) Answer (D)

Solution:

Veer Savarkar international airport is located at Port Blair, Andaman and Nicobar Islands.

Enroll for TISSNET 2023 Crash Course

Get 5 TISSNET Mocks – Just Rs. 299

Question 11: Devi Ahilyabai Holkar International Airport is situated in which of the following cities?

a) Ahmedabad

b) Patna

c) Indore

d) Bengaluru

e) Guwahati

11) Answer (C)

Solution:

Devi Ahilyabai Holkar International Airport is situated in Indore.

Question 12: Maharana Pratap airport is located in ___________.

a) Jodhpur

b) Bikaner

c) Udaipur

d) Jaipur

e) Kota

12) Answer (C)

Solution:

Maharana Pratap airport is located in Udaipur Rajasthan.
Hence, option c is the correct answer.

Question 13: Netaji Subhash Chandra Bose International Airport is located in which of the following cities?

a) Lucknow

b) New Delhi

c) Kolkata

d) Patna

e) Bhopal

13) Answer (C)

Solution:

Netaji Subhash Chandra Bose International Airport is located in Kolkata, West Bengal.

Question 14: Veer Surendra Sai Airport is located in which of the following states?

a) Uttar Pradesh

b) Odisha

c) Telangana

d) Maharashtra

e) None of the above

14) Answer (B)

Solution:

Veer Surendra Sai Airport(Jharsuguda airport) is located in Odisha.
Hence, option b is the correct answer.

Question 15: Rajahmundry airport is located in which of the following states?

a) West Bengal

b) Tamil Nadu

c) Maharashtra

d) Andhra Pradesh

e) Uttar Pradesh

15) Answer (D)

Solution:

Rajahmundry airport is located in Andhra Pradesh.
Hence, option d is the correct answer.

Question 16: Tezu Airport is located in _______________.

a) Karnataka

b) Tamil Nadu

c) West Bengal

d) Arunachal Pradesh

e) Kerala

16) Answer (D)

Solution:

Tezu Airport is located in Arunachal Pradesh.
Hence, option d is the correct answer.

Question 17: Dr. Babasaheb Ambedkar International Airport is located in which city?

a) Hyderabad

b) Mumbai

c) Jaipur

d) Nagpur

17) Answer (D)

Solution:

Dr. Babasaheb Ambedkar International Airport is located in Nagpur, Maharashtra.

Question 18: Lal Bahadur Shastri International Airport is located in _________.

a) Indore

b) Varanasi

c) Ahmedabad

d) Surat

e) Guwahati

18) Answer (B)

Solution:

Lal Bahadur Shastri International Airport is located in Varanasi, Uttar Pradesh.
Hence, option b is the correct answer.

Question 19: Kushinagar International Airport is located in which of the following states?

a) Uttarakhand

b) Uttar Pradesh

c) West Bengal

d) Assam

e) Maharashtra

19) Answer (B)

Solution:

Kushinagar International Airport is located in Uttar Pradesh.
Hence, option b is the correct answer.

Question 20: ‘Fiumicino International Airport’ is located in which of the following countries?

a) Russia

b) Singapore

c) Italy

d) Brazil

e) Turkey

20) Answer (C)

Solution:

‘Fiumicino International Airport’ is located in Rome, Italy. It is also known as ‘Leonardo da Vinci-Fiumicino Airport’.
Hence, option c is the correct answer.

Enroll for CAT 2023 Complete Course

Enroll to CMAT Crash Course

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here