Static GK Questions For MBA Exams (Sports)

0
443
Important Static GK Questions and Answers PDF - Sports
Important Static GK Questions and Answers PDF - Sports

Important Static GK Questions and Answers PDF – Sports

The general awareness section is one of the most important scoring sections in the MBA entrance exams, such as CMAT, TISSNET, XAT, IIFT, etc. In the GK (General Knowledge) section, there will be two types of question that may arrive, which includes static GK and Current affairs. In this article, we will provide you with some important static GK questions and answers in PDF, which consist of important Sports related questions. One can download the PDF by clicking the given below link.

Download Static GK Questions For MBA Exams (Sports)

Enroll For CMAT 2023 Crash Course

Question 1: The term ” Spikers ” is associated with which sport .

a) Volleyball

b) Baseball

c) Basketball

d) Golf

e) Snooker

1) Answer (A)

Solution:

The term ” Spikers ” is associated with Volleyball .

Question 2: First Olympic games were held in 1896 in which country?

a) France

b) Greece

c) Japan

d) China

2) Answer (B)

Question 3: Jwala Gutta is related to which of the following sports?

a) Badminton

b) Tennis

c) Cricket

d) Football

e) Hockey

3) Answer (A)

Solution:

Jwala Gutta is an Indian professional badminton player. Beginning in the late 1990s, she represented India at international events in both mixed and women’s doubles. She has a total of 316 match wins in both the disciplines—the most by any Indian—and peaked at no. 6 in the world rankings.

Question 4: “Drop” is the sport terminology of which sport?

a) Badminton

b) BasketBall

c) Volleyball

d) Boxing

4) Answer (A)

Question 5: Sanket Mahadev Sargar is related to which of the following sports?

a) Weightlifting

b) Judo Karate

c) Shooting

d) Wrestling

5) Answer (A)

Solution:

Sanket Mahadev Sargar is related to Weightlifting.
Hence, option a is the correct answer.

Question 6: Basin Reserve stadium is located in which of the following countries?

a) England

b) West Indies

c) Australia

d) New Zealand

e) South Africa

6) Answer (D)

Solution:

Basin Reserve also known as ‘The Basin’ is a cricket ground located in Wellington, New Zealand.

Question 7: Match the following players with their receptive countries.
Player                                     Country

(a) Lewis Hamilton                (1) Spain
(b) Sebastian Vettel              (2) Finland
(c) Valtteri Bottas                  (3) Mexico
(d) Fernando Alonso             (4) UK
(e) Sergio Perez                   (5) Germany

a) (a)-(4), (b)-(2), (c)-(5), (d)-(3), (e)-(1)

b) (a)-(3), (b)-(5), (c)-(2), (d)-(1), (e)-(4)

c) (a)-(4), (b)-(5), (c)-(2), (d)-(1), (e)-(3)

d) (a)-(3), (b)-(1), (c)-(4), (d)-(5), (e)-(2)

7) Answer (C)

Solution:

Lewis Hamilton ⇒ UK
Sebastian Vettel ⇒ Germany
Valtteri Bottas ⇒ Finland
Fernando Alonso ⇒ Spain
Sergio Perez ⇒ Mexico
Hence, option c is the correct answer.

Question 8: Muzzle Flub is the sports terminology associated with which sport?

a) Rifle shooting

b) Volleyball

c) Football

d) Kabaddi

8) Answer (A)

Question 9: Which of the following countries’ national game is not ‘Football’?

a) Mauritius

b) Israel

c) Malaysia

d) Italy

9) Answer (C)

Solution:

Malaysia’s national game is not ‘Football’.
Hence, option c is the correct answer.

Question 10: Match the following sports with their respective terms.
Sport                    Term
(1) Tennis          (a) Plodder
(2) Boxing         (b) Astroturf
(3) Golf             (c) Gambit
(4) Hockey        (d) Game Point
(5) Chess          (e) Peg

a) (1)-(e), (2)-(a), (3)-(d), (4)-(c), (5)-(b)

b) (1)-(d), (2)-(e), (3)-(b), (4)-(c), (5)-(a)

c) (1)-(b), (2)-(c), (3)-(e), (4)-(a), (5)-(d)

d) (1)-(d), (2)-(a), (3)-(e), (4)-(b), (5)-(c)

e) (1)-(e), (2)-(c), (3)-(a), (4)-(b), (5)-(d)

10) Answer (D)

Solution:

Tennis ⇒ Game Point
Boxing ⇒ Plodder
Golf ⇒ Peg
Hockey ⇒ Astroturf
Chess ⇒ Gambit
Hence, option d is the correct answer.

Enroll for TISSNET 2023 Crash Course

Get 5 TISSNET Mocks – Just Rs. 299

Question 11: The term “Pinching” is associated with which sport?

a) Wrestling

b) Chess

c) Volleyball

d) Baseball

11) Answer (D)

Question 12: Who is the first Indian woman to win an Olympic silver medal?

a) Saina Nehwal

b) P.V.sindhu

c) Karanam Malleswari

d) Mary Kom

12) Answer (B)

Question 13: What is the venue of first world deaf T20 cricket championship 2023?

a) Mumbai, Maharashtra

b) Jaipur, Rajasthan

c) Ahmedabad, Gujarat

d) Chennai, Tamil Nadu

e) Thiruvananthapuram, Kerala

13) Answer (E)

Solution:

The venue of first world deaf T20 cricket championship 2023 is Thiruvananthapuram, Kerala.
Hence, option e is the correct answer.

Question 14: Which is the national game of Bangladesh?

a) Hockey

b) Cricket

c) Kabaddi

d) Basketball

14) Answer (C)

Question 15: ‘Chukker’ is related to which of the following sports?

a) Football

b) Hockey

c) Golf

d) Polo

e) Volleyball

15) Answer (D)

Solution:

‘Chukker’ is related to Polo.
Hence, option d is the correct answer.

Question 16: “Pullela Gopichand”, the famous sportsperson of India is associated with which sport?

a) Tennis

b) Badminton

c) Cricket

d) Hockey

16) Answer (B)

Question 17: Wiiliam’s cup is associated with which sport?

a) Football

b) Basketball

c) Volleyball

d) Table Tennis

e) Lawn Tennis

17) Answer (B)

Solution:

William’s cup is related to basketball

Question 18: Match the following person with their respective sports/games.
Person                                                   Sport/Game
(1)Bajrang Punia                                       (a) Chess
(2)Neeraj Chopra                                      (b) Long jump
(3)Nikhat Zareen                                       (c) Wrestling
(4)Murali Sreeshankar                              (d) Boxing
(5)Rameshbabu Praggnanandhaa           (e) Javelin thrower

a) (1)-(d), (2)-(c), (3)-(e), (4)-(a), (5)-(b)

b) (1)-(b), (2)-(c), (3)-(e), (4)-(a), (5)-(d)

c) (1)-(e), (2)-(d), (3)-(b), (4)-(c), (5)-(a)

d) (1)-(c), (2)-(e), (3)-(d), (4)-(b), (5)-(a)

18) Answer (D)

Solution:

Bajrang Punia ⇒ Wrestling
Neeraj Chopra ⇒ Javelin thrower
Nikhat Zareen ⇒ Boxing
Murali Sreeshankar ⇒ Long jump
Rameshbabu Praggnanandhaa ⇒ Chess
Hence, option d is the correct answer.

Question 19: ‘Yonex’ cup is related to which of the following sports?

a) Badminton

b) Hockey

c) Cricket

d) Football

e) Basketball

19) Answer (A)

Solution:

‘Yonex’ cup is related to Badminton.
Hence, option a is the correct answer.

Question 20: The Sudirman Cup is associated with which of the following games?

a) Golf

b) Cricket

c) Badminton

d) Tennis

20) Answer (C)

Solution:

The Sudirman Cup is associated with Badminton.

Candidates can Join our Telegram group of MBA aspirants for quick and regular exam updates.

Enroll for CAT 2023 Complete Course

Enroll to CMAT Crash Course

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here