Analyse the following passage and provide appropriate answers for questions that follow.
Creative thinking can be used by management teams to produce actions that will potentially increase innovation and identify opportunities. Brainstorming is one technique that can enhance creativity. Brainstorming is usually regarded as a method to be used with groups of people. Although, it can be employed with individuals, the benefit of involving a group is that one person’s idea can help to stimulate even more ideas by other group members.
Underlying brainstorm is the idea that people’s creativity is restricted because they tend to reject ideas at too early a stage. This can be because they may be imposing imaginary constraints on a problem or making false assumptions. Alternatively, they may be unable to see a problem from multiple perspectives or they may be stereotyping problems and possible solutions and hence failing to see their wider potential. Involvement of people with different perspectives enriches the idea generation.
Which of the following options would be closest to the main argument in the second paragraph above?
The second paragraph emphasizes the value of involving multiple perspectives in the creative process. It suggests that diverse viewpoints help overcome individual limitations, such as false assumptions or a narrow view of problems.
Option D reflects this idea by suggesting that inputs from various departments can contribute to idea generation, much like how brainstorming benefits from diverse perspectives in the group setting described in the passage.
The other options are not analogous to the idea presented in the passage. Therefore, Option D is the correct answer.
Create a FREE account and get: