Join WhatsApp Icon CAT WhatsApp Group
Question 72

Most artificial intelligence (AI) applications in the fields of healthcare, industry, finance, transportation, and writing rely heavily on deep learning and natural language processing. However, while AI systems can mimic existing styles and patterns, there is an ongoing debate about whether AI can truly possess creativity in the same sense as humans. ______________________________.

The passage discusses AI applications in various fields and their reliance on deep learning and natural language processing. It raises a key debate about whether AI can truly possess human-like creativity. The blank, which is the concluding statement, should therefore tie into this creativity debate, possibly explaining why AI might fall short of human creativity, or maybe the other way round. 

Upon reading all the options and placing them in the blank one by one, it is evident that option C: [AI-generated works may lack the depth, emotional connection, and unique perspectives that come with human experiences and emotions] fits best. It directly talks about the creativity debate mentioned earlier in the passage, and explains the limitations of AI, and flows logically from the previous sentence about mimicking vs true creativity. 

The other options fall short of this. Option A:[ Man has long feared the rise of the machine...] is off-topic as it focuses more on the fear of AI, and not the creativity aspect that the passage talks about. Option B:["High-performance computing...] is also off topic, as it talks about calculation speed instead of creativity. Option D:[AI usage raises ethical concerns...] is misdirected, as it shifts to ethics.

None of the options, except C, fit into this creativity debate. Option (c) is the only choice that stays on topic and reinforces the passage’s central question. Hence, the correct answer is Option C. 

Create a FREE account and get:

  • Download Maths Shortcuts PDF
  • Get 300+ previous papers with solutions PDF
  • 500+ Online Tests for Free