SSC CHSL GK Questions PDF

6
14502
SSC CHSL GK Questions PDF
SSC CHSL GK Questions PDF

SSC CHSL GK Asked Questions PDF:

SSC CHSL (Higher Secondary level) exam 2018 notification was recently released and the exam is on 4th to 26 March 2018. The SSC CHSL tier-1 exam will have 25 questions and total of 50 marks for GK section (General awareness). So General awareness is most important and scoring section if candidates spend sufficient time in preparing for this section, as the questions wont time much time compared to the quant or reasoning section where you need to solve each question and accuracy matters. So, we have a compiled a list of questions that are asked in SSC CHSL previous papers. Answers are provided for this important SSC CHSL GK questions for CHSL 2018 exam.

Download SSC CHSL GK Questions PDF:

20 SSC CHSL (latest pattern mocks) – Rs. 117

You can practice SSC CHSL Previous year papers

Download GK PDFs for SSC CHSL 2018

Question 1: Manas Wildlife Sanctuary is in _________ .

Answer: Assam

Question 2: Which Indian Cricketer has not received the Arjuna Award yet ?

Answer: MS Dhoni

Question 3: Which drug is used as a Thyroid Hormone ?

Answer: Levothyroxine

Question 4: Which of the following constitute to form a gene ?

Answer: Polynucleotides

Question 5: Atomic number of which of the following elements is greater than that of Iron ?

Answer: Cobalt

Question 6: A series of instructions written by a programmer according to a given set of rules or conventions is called______________.

Answer: Syntax

Question 7: Kuchipudi is a folk dance of _________.

Answer: Andhra Pradesh

Question 8: An increase in price will _________.

Answer: decrease consumer surplus

Question 9: Which of the following is a greenhouse gas or a gas which can deplete the ozone layer ?

Answer: CHClF2

Question 10: Which of these is not an Indian Bank ?

Answer: HSBC Bank

Question 11: __________ are also called monsoon forests.

Answer: Tropical Deciduous Forests

Online GK tests for SSC CHSL 2018

Online GK tests for SSC CHSL 2018

Question 12: Patna is the Capital City of_________.

Answer: Bihar

Question 13: Gandhi Irwin pact happened in which year ?

Answer: 1931

Question 14: In 1739, who defeated the Mughal army at the Battle of Karnal ?

Answer: Nader Shah

Question 15: Who Invented LCD Projector ?

Answer: Gene Dolgoff

Question 16: A cannon ball is fired. The motion of this ball is an example of ______.

Answer: projectile motion

Question 17: What is the unit of the physical quantity, Magnetic flux ?

Answer: weber

Question 18: The Panchayati Raj was first adopted by which of the following states ?

Answer: Rajasthan

Question 19: According to our Constitution, India is _________.

Answer: A Secular State

SSC CHSL Expected Cutoff 2018

Question 20: Which of these sports generally has the shortest match duration ?

Answer: Kabaddi

Question 21: Who is the author of “The Inheritance of Loss” ?

Answer: Kiran Desai

Question 22: Vertebrates belongs to the phylum

Answer: Chordata

Question 23: What is washing soda ?

Answer: Sodium bicarbonate

Question 24: __________ is the movement of chemical in the upper layers of soil into lower layers or into groundwater by being dissolved in water.

Answer: leaching

Question 25: Group of Monuments at Hampi is in.

Answer: Karnataka

Question 26: Which movie has not won the National Film Award for Best Feature Film ?

Answer: Taare Zameen Par

Question 27: Bambusa dendrocalmus is the scientific name of.

Answer: Bamboo

Question 28: Acinonyx Jubatus is the scientific name of.

Answer: Cheetah

Question 29: Atomic number of which of the following elements is greater than that of Zinc ?

Answer: Bromine

Question 30: Commonly used abbreviation SEO in computer science stands for ?

Answer: Search Engine Optimization

Hope this SSC CHSL GK Questions PDF is very useful to get good understanding of the questions that can be asked in the upcoming exam.

Download GK and Current Affairs PDF for SSC CHSL

Free Online GK Tests for SSC CHSL

6 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here