SSC CHSL General Awareness Capsule PDF

0
4370
SSC CHSL General Awareness Capsule PDF
SSC CHSL General Awareness Capsule PDF

SSC CHSL General Awareness Capsule PDF:

Download SSC CHSL General Awareness Capsule PDF:

20 SSC CHSL (latest pattern mocks) – Rs. 117

You can practice SSC CHSL Previous year papers

Download GK PDFs for SSC CHSL 2018

GK questions for SSC CHSL PDF

Free Mock Test for SSC CHSL 

Question 1:  DNS is a networking term that refers to

Answer: Domain Name System

Question 2: Telephone exchange was invented by?

Answer: Tivadar Puskas

Question 3: Scurvy (bleeding of gums) is caused by the deficiency of which vitamin?

Answer: Vitamin C

Question 4: Achras sapota is the scientific name of

Answer: Chiku

Question 5: Prawn belongs to the phylum

Answer: Arthropoda

Question 6: What does a catalyst do in a reaction?

Answer: Changes activation energy

Question 7: Adding which substance gives green colour to glass?

Answer: Chromium oxide

Online GK tests for SSC CHSL 2018

Download SSC CHSL Syllabus PDF

Question 8: Ellora Caves is in

Answer: Maharashtra

Question 9: _____ festival is celebrated on a full-moon day.

Answer: Holi

Question 10: 
If demand curve for a fishing rod is D = 37000 – 11P and supply curve is S = 12000 + 9P, find the equilibrium quantity?

Answer: 23250 units

Question 11: Balance of Trade is the difference between

Answer: Country’s Exports and Imports

Question 12: Which of the following gases if present in the atmosphere can be detected by its odour?

Answer: Sulphur dioxide

Question 13: The number of biogeographical zones in India are

Answer: 10

Question 14: _____ is an indigenous light combat aircraft of India?

Answer: Tejas

Question 15: In which direction does the earth rotates around its axis?

Answer: west to east

Hope this SSC CHSL General Awareness Capsule PDF is very useful to get good understanding of the questions that can be asked in the upcoming exam.

Download GK and Current Affairs PDF for SSC CHSL

Free Online GK Tests for SSC CHSL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here