Computer Questions asked in IBPS Clerk Mains 2017 exam

1
4246
Computer Questions asked in IBPS Clerk Mains 2017
Computer Questions asked in IBPS Clerk Mains 2017

Computer Questions asked in IBPS Clerk Mains 2017/2016 exam:

IBPS Clerk Mains 2017 exam was conducted online on Dec 31st, 2016 and January 1st, 2017 and the questions asked were not released out. And also by going through the questions asked in the 2015, 2016 IBPS Clerk mains exam, we will get a good understanding of the questions that can be asked in the upcoming IBPS Clerk mains 2017-2018 exam.

Let us look at some of the questions that appeared on IBPS Clerk 2016/2017 paper memory based:

Some of the questions that were asked are full form of VoIP (answer: Voice over Internet Protocol), Language used for writing web pages (A:HTML), A question based on what is mozilla firefox, full form of RTF (Rich text format), one question on USB, what is linux, how web address starts with after the domain name In sub page (Answer: “/”), full form of UPS (Uninterruptible Power supply).

Download General Knowledge & Current Affairs PDF

The questions that come in computer will be mostly repeated, so we have compiled a list of computer questions and answers that are asked in previous banking exams.

Download Previous IBPS/Banking Computer questions and answers PDF

Download Computer Questions asked in IBPS Clerk Mains 2017 exam

75 IBPS Clerk Mocks – just Rs.199

IBPS Clerk Free Mock Test-2018

You can download IBPS Clerk questions and answers PDF for practicing more.

Practice free Computer Knowledge tests for IBPS Clerk Mains exam.

Question 1:

What is the permanent memory built into your computer called?

Answer: ROM

Question 2:

In word you can force a page break

Answer: by positioning your cursor at the appropriate place and pressing Ctrl + enter

Question 3:

Grouping and processing all of a firm’s transactions at one time is called

Answer: batch processing

Question 4:

A central computer that holds collections of data and programs for many PCs, workstations, and other computers is a(n)

Answer: server

Question 5:

———is the process of dividing the disk into tracks and sectors.

Answer: Formatting

Question 6:

Which ports connect special types of music instruments to sound cards?

Answer: MIDI

Question 7:

——— In Excel allows users to bring together copies of workbooks that other users have worked on independently.

Answer: Merging

Question 8:

Mobile Commerce is best described as

Answer:  Buying and selling goods/services through wireless handheld devices

Question 9:

A —– is the term used when a search engine returns a Web page that matches the search criteria.

Answer: Hit

Question 10:

………… allows users to upload files to an online site so they can be viewed and edited from another location.

Answer: Web-hosted technology

Question 11:

What feature adjusts the top and bottom margins so that the text is centered vertically on the printed page?

Answer: Vertical centering

Online GK tests for IBPS Clerk Mains 2018

Computer Awareness test for IBPS Clerk mains

Question 12:

What is the overall term for creating editing, formatting, storing, retrieving, and printing a text document?

Answer: Word processing

Question 13:

Fourth-generation mobile technology provides enhanced capabilities allowing the transfer of both …………… data, including full-motion video, high speed internet access and video conferencing.

Answer: video data and information

Question 14:

The letter and number of the intersecting column and row is the

Answer: cell address

Question 15:

A set of rules for telling the computer what operations to perform is called a

Answer: programming language

Question 16:

A typical slide in a slide presentation would not include

Answer:  full-motion video

Question 17:

A USB communication device that supports data encryption for secure wireless communication for notebook users is called a

Answer: USB wireless network adapter

Question 18:

Which of the following is the first step in sizing a window?

Answer: Point to the title bar

IBPS Clerk Mains Expected Cut off 2017

Practice Computer awareness online tests for IBPS Clerk mains 2017 exam 

Question 19:

Computers that control processes accept data in a continuous —

Answer: feedback loop

Question 20:

What refers to a set of characters of a particular design?

Answer: typeface

Question 21:

The method of Internet access that requires a phone line, but offers faster access speeds than dial-up is the connection

Answer: Digital Subscriber Line (DSL)

Question 22:

………software creates a mirror image of the entire hard disk, including the operating system, applications, files and data.

Answer: Backup software

IBPS Clerk Prelims result – Score Card release date

Question 23:

What is a URL?

Answer: the address of a document or “page” on the World Wide Web

Question 24:

The Search Companion can

Answer: locate all files containing a specified phrase.

Question 25:

A mistake in an algorithm that causes incorrect results is called a

Answer: logical error

Question 26:

“GUI” stands for _____

Answer: Graphical User Interface

Question 27:

Programs designed specifically to address general-purpose applications and special purpose applications are called _____.

Answer: application software

Question 28:

Which type of memory is closely related to processor?

Answer:  ​Main Memory

Question 29:

‘_____ has invented the mechanical calculator for adding numbers.
Answer: Pascal

Question 30:

File extensions are used in order to

Answer: identify the file type

Hope this computer asked questions in previous IBPS Clerk mains are useful to you for knowing what type of the questions can come in IBPS Clerk 2017-2018 exam that will conducted on, 21st Jan, 2018.

Download GK and Current Affairs PDF for IBPS Clerk Mains

Free Online GK Tests for Clerk

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here