Static Gk Capsule PDF for Bank Exams

1
9578
Static Gk Capsule PDF for Bank exams
Static Gk Capsule PDF for Bank exams

Static Gk Capsule PDF for Bank Exams:

Most banking aspirants feel GK is hard as it they keep preparing mainly on other areas like quant, reasoning and english but GK is the real deal breaker as it will be asked in the mains exam, where each section has individual cutoffs and each mark is highly important. If you are preparing for Bank exams like PO and clerk exams (IBPS, SBI, RBI and IBPS-RRB).

But if you are good at static GK, you doesn’t need to much worry as the topics you learnt once will be helpful for all the exams you will write now and in the future years. Some Static GK (General Knowledge) questions and answers are provided in this static GK Capsule PDF. You can go through this GK Capsule or you can download the PDF.

Download Static Gk Capsule PDF for Bank Exams

75 IBPS Clerk Mocks – just Rs.199

IBPS Clerk Free Mock Test-2018

You can download IBPS Clerk questions and answers PDF for practicing more.

Download General Knowledge & Current Affairs PDF

Static Gk Capsule PDF for Bank Exams – IBPS, SBI:

Question 1:

International Standards on Combating Money Laundering and the Financing of Terrorism & Proliferation are framed by

Answer: FATF

Question 2:

The Headquarters of International Atomic Energy Agency is in

Answer: Vienna

Question 3:

India has an agreement with USA for producing energy in the form of….

Answer: Nucler

Question 4:

The headquarters of SAARC is in ….

Answer: Kathmandu

Question 5:

Invisible Export means export of ……….

Answer: Services

Question 6:

A commercial bank law creates credit only if it has

Answer: Permission of RBI

Question 7:

Leonardo da vinci represented the age of ?

Answer: Renaissance

Question 8:

Which part of the solar rays heats up the solar cookers ?

Answer:  Ultraviolet rays

All GK Capsules download PDF for IBPS Clerk mains

Question 9:

Which of the following states has become the first state in the country to set up permanent Lok Adalats?

Answer: Rajasthan

Question 10:

How many Indian have Won Nobel Prizes before Prof.Amartya Sen?

Answer: 5

Question 11:

The operating system that is self-contained in a device and resident in the ROM is-

Answer: Embedded Operating System

Question 12:

Perfect source of protein

Answer: Pulses

Question 13:

In which state of India is the 44 MW Chutak Hydroelectric Power Project located?

Answer: Jammu and Kashmir

Question 14:

What is the name of that system which uses radioactivity to decide the period of materials of pre-historic period?

Answer: Carbon Dating

Question 15:

If the diameter of a capillary is doubled, then the rise of water in it will

Answer: Half

IBPS Clerk Mains Expected Cut off 2017

Practice Computer awareness online tests for IBPS Clerk mains 2017 exam 

IBPS Clerk mains mocks (latest pattern)

Question 16: 

Current Affairs related

Who has been awarded Arjuna award-2017 in Men’s Cricket?

Answer:  Cheteshwar Pujara

Question 17:

Rajiv Gandhi national park is located in which state?

Answer: Karnataka

Question 18:

Name of the first Indian Indian Missile?

Answer: Prithvi

Question 19:

First woman to get Ashok chakra?

Answer: Neerja Bhanot

Question 20:

The term Roaring forties is related to the?

Answer: Westerlines

Question 21:

Which state in India is called “Land of Sunrise”?

Answer: Arunachal Pradesh

Question 22:

Onion is modified form of ?

Answer: Leaf

IBPS Clerk Prelims result – Score Card release date

Question 23:

Name of the first Indian to win Nobel prize?

Answer: Rabindranath Tagore

Question 24:

What was the actual name of shershah suri?

Answer: Farid

Question 25:

Which telecom company of India provides networking services in Africa?

Answer: Bharti Airtel

Question 26:

Current Affairs related

Who among the following won Whitley Award 2017 in London:

Answer: Purnima Devi Barman

Question 27:

Who is regarded as the father of White Revolution?

Answer: Verghese Kurien

Question 28:

What is the name of first British to visit India?

Answer:  Hawkins
Download IBPS Clerk Questions – Topic wise
Question 29:

‘Who was the first president of Indian national congress

Answer: W.C. Banerjee

Question 30:

First Indian pilot was?

Answer: J.R.D.Tata

Download GK and Current Affairs PDF for IBPS Clerk Mains

Free Online GK Tests for Clerk

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here