Computer Capsule for IBPS Clerk Mains pdf 2017

0
1896
Computer Capsule for IBPS Clerk Mains 2017
Computer Capsule for IBPS Clerk Mains 2017

Computer Capsule for IBPS Clerk Mains PDF 2017:

This the computer capsule covering 30 important questions based on the previous papers. This computer knowledge questions capsule with answers will be very helpful for your IBPS Clerk exam preparation.

Download Computer Capsule for IBPS Clerk Mains pdf 2017

75 IBPS Clerk Mocks – just Rs.199

IBPS Clerk Free Mock Test-2018

You can download IBPS Clerk questions and answers PDF for practicing more.

Practice Computer awareness online tests for IBPS Clerk mains 2017 exam 

Computer Capsule for Bank clerk exams 2017:

Question 1:

Codes consisting of lines of varying widths or lengths that are computer-readable are known as

Answer: Bar code

Question 2:

Which key is used to delete one character to the left of the current position of the cursor ?

Answer: Backspace

Question 3:

In a web site, the home page refers to ___

Answer: the first page

Question 4:

Linux is of …………. software.

Answer: Open Source

Question 5:

Which of the following is used by the browser to connect to the location of the Internet resources ‘?

Answer: URL

Question 6:

How many megabytes make a gigabyte ?

Answer: 1024

Question 7:

In word, you can use Styles to-

Answer: Format your documents

All GK Capsules download PDF for IBPS Clerk mains

Question 8:

POST stands for –

Answer: Power on Self Test

Question 9:

……….. is the process of carrying out commands.

Answer:  Executing

Question 10:

To make a copy of the current document to disk—

Answer: Use the “save as” command

Question 11:

The operating system that is self-contained in a device and resident in the ROM is-

Answer: Embedded Operating System

Question 12:

This dialog box specifies or modifies the worksheet cell range ‘containing data to be charted –

Answer: Chart Source Data

Question 13:

Information that comes from an external source and fed into computer software is called —

Answer: Input

Question 14:

The process of trading goods over the Internet is known as –

Answer: e- commerce

Question 15:

Using Print Preview is useful when you want

Answer: View how the document will appear when printed

IBPS Clerk Mains Expected Cut off 2017

Question 16:

Which of the following can input graphical images and pictures for a computer’?

Answer:  Scanner

Question 17:

Why is the Caps Lock key referred to as a toggle key?

Answer: Because its function goes back and forth every time it is pressed

Question 18:

Using output devices one can—

Answer: view or print data

Question 19:

Your position in the text is shown by a-

Answer: Blinker

Question 20:

In Microsoft Word, a word gets selected by clicking it to __

Answer: twice

Question 21:

What type of keys are ‘eta and ‘shift’ ?

Answer: modifier

IBPS Clerk Prelims result – Score Card release date

Question 22:

In word, you can change Page Margins by—

Answer: Dragging the margin bound• aries on the Ruler

Question 23:

In word, replace option is available on –

Answer: Edit Menu

Question 24:

What happens when we try to delete the files on the floppy ?

Answer: The files get deleted and cannot be restored again

Question 25:

In Excel, this is a prerecorded formula that provides a shortcut for complex calculations —

Answer: Function

Question 26:

The binary system is a number system to the base –

Answer: 2

Download IBPS Clerk Questions – Topic wise

Question 27:

System proposal is prepared in………………….. phase of SDLC

Answer: Initiation

Question 28:

Origin of Internet can be tracked from

Answer:  ARPAnet

Question 29:

‘MICR’ technology used for clearance of cheques by banks refers to……………

Answer: Magnetic ink Character Recognition

Question 30:

Something which has easily-understood instructions is said to he

Answer: user friendly

Hope you have successfully downloaded and go through IBPS clerk computer capsule pdf, very useful for bank exams.

Download GK and Current Affairs PDF for IBPS Clerk Mains

IBPS Clerk mains mocks (latest pattern)

Free Online GK Tests for Clerk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here