GK Capsule for IBPS Clerk Mains 2017 PDF

1
4090
GK Capsule for IBPS Clerk Mains 2017 PDF
GK Capsule for IBPS Clerk Mains 2017 PDF

GK Capsule for IBPS Clerk Mains 2017 PDF:

IBPS Clerk mains exam have GK (General awareness) section which has 50 questions and each question carries one mark but the alloted time is 35 minutes. So, for a better time management you should attempt the ones you already know and skip the ones, leaving the ones you didn’t know.

Download GK Capsule for IBPS Clerk Mains 2017 PDF:

75 IBPS Clerk Mocks – just Rs.199

IBPS Clerk Free Mock Test-2018

All GK Capsules download PDF for IBPS Clerk mains

Get 10 IBPS Clerk Mains mocks for just Rs. 99

You can download IBPS Clerk questions and answers PDF for practicing more.

GK Capsule for IBPS Clerk Mains questions and answers:

Question 1:

Central Drug Research Institute is located in which of the following cities in India ?

Answer: Lucknow

Question 2:

The ‘Veer Savarkar International Airport’ is also known as__________.

Answer: Port Blair Airport

Question 3:

The author the non-fiction book “Making India Awesome” is ___________

Answer:  Chetan Bhagat

Question 4:

In which state of India is the 44 MW Chutak Hydroelectric Power Project located?

Answer: Jammu and Kashmir

Question 5:

Which part of the solar rays heats up the solar cookers ?

Answer: Ultraviolet rays

Question 6:

Nalanda University was great center of learning especially ?

Answer: Nalanda University was great center of learning especially

IBPS Clerk Mains Expected Cut off 2017

Question 7:

The decimal system of Indian Currency was started in

Answer: 1957

Question 8:

The first ‘’Indian School of Business’’ with the collaboration of two top US Business Schools and Major Indian Industrialist ,is proposed to be established at which city ?

Answer: Hyderabad

Question 9:

Who  has written the book ‘’ The Wings of Fire – An Autobiography

Answer:  Dr A.P.J Abdul Kalam

Question 10:

What is the acronyms ‘’ISDN’’ stands for ?

Answer: Integrated services Digital Network

Question 11:

From which process pure alcohol can be obtained

Answer: Oscillation

IBPS Clerk Prelims result – Score Card release date

Question 12:

Joraba Tribe in which state ?

Answer: Andaman

Question 13:

Which of the following is the first Indian Woman mountaineer to reach the topmost of Mount Everest?

Answer: Bachendri Pal

Question 14:

The ‘Okhla Bird Sanctuary’ is situated in the Indian state of ____

Answer: Uttar Pradesh

Download IBPS Clerk Questions – Topic wise

Question 15:

Iron ore is found mainly in which of the following states ?

Answer: Jharkhand

Question 16:

India’s first fully dedicated university for Humanities is established in

Answer:  Delhi

Question 17:

The term ‘Power of Attorney’ refers to

Answer: An instrument by which a person is empowered to act for another person

Question 18:

Who is the new Prime Minister of Denmark ?

Answer: Lars Looke Rasmussen

Question 19:

The Messenger Satellite launched by NASA is to study

Question 20:

The Headquarters of International Atomic Energy Agency is in

Answer: Vienna

Download GK and Current Affairs PDF for IBPS Clerk Mains

Question 21:

International Standards on Combating Money Laundering and the Financing of Terrorism & Proliferation are framed by

Answer: FATF

Question 22:

Which country is known as the cockpit of the europe?

Answer: Belgium

Question 23:

Who gifted statue of liberty standing off The New York port ,to the United States of America on the first contetary of the US?

Answer: France

Question 24:

The system of judicial review originated in?

Answer: USA

Computer Awareness Tests for IBPS Clerk

Question 25:

Where was the first regular session of UN General Assembly held?

Answer: London

Question 26:

What is the nick name of Goa ?

Answer: Pearl of the Orient in India

Question 27:

Head quarters of West Central Railway_______?

Answer: Jabalpur

Question 28:

Nick name of Famous Personalitie Tipu Sultan

Answer:  Tiger of Mysore

Question 29:

Who invented the Radium?

Answer: Marie Curie and Pierre Curie

Question 30:

Kalinga Cup is associtaed to which sports

Answer: Football

Hope you have downloaded GK Capsule for IBPS Clerk mains 2017. Practice test will be helpful to understand the questions that can be asked in the exam.

IBPS Clerk mains mocks (latest pattern)

Free Online GK Tests for Clerk

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here