SNAP Trignometry Questions PDF [Important]

0
828
_ Trignometry Questions
_ Trignometry Questions

SNAP Trignometry Questions PDF [Important]

Trigonometry is an important topic in the Trignometry section of the SNAP Exam. You can also download this Free Trignometry Questions for SNAP PDF (with answers) by Cracku. These questions will help you to practice and solve the Trignometry questions in the SNAP exam. Utilize this PDF practice set, which is one of the best sources for practising.

Download Trignometry Questions for SNAP

Enroll to SNAP 2022 Crash Course

Question 1: If $\frac{\sin\theta+\cos\theta}{\sin\theta-\cos\theta}=5$, then the value of $\frac{4\sin^2\theta+3}{2\cos^2\theta+2}$ is:

a) $\frac{75}{17}$

b) $\frac{75}{34}$

c) $\frac{1}{2}$

d) $\frac{3}{2}$

1) Answer (B)

Solution:

$\frac{\sin\theta+\cos\theta}{\sin\theta-\cos\theta}=5$

$\sin\theta+\cos\theta=5\sin\theta\ -5\cos\theta\ $

$4\sin\theta=6\cos\theta\ $

$\tan\theta\ =\frac{3}{2}$

$\sec\theta\ =\sqrt{\left(\frac{3}{2}\right)^2+1}=\frac{\sqrt{13}}{2}$

$\cos\theta\ =\frac{2}{\sqrt{13}}$

$\sin\theta\ =\sqrt{1-\left(\frac{2}{\sqrt{13}}\right)^2}=\frac{3}{\sqrt{13}}$

$\frac{4\sin^2\theta+3}{2\cos^2\theta+2}=\frac{4\left(\frac{3}{\sqrt{13}}\right)^2+3}{2\left(\frac{2}{\sqrt{13}}\right)^2+2}$

$=\frac{\frac{36}{13}+3}{\frac{8}{13}+2}$

$=\frac{\frac{36+39}{13}}{\frac{8+26}{13}}$

$=\frac{75}{34}$

Hence, the correct answer is Option B

Question 2: Find the value of $\frac{\tan^2 30^\circ}{\sec^2 30^\circ} + \frac{\cosec^2 45^\circ}{\cot^2 45^\circ} – \frac{\sec^2 60^\circ}{\cosec^2 60^\circ}$

a) $-\frac{3}{4}$

b) $\frac{5}{4}$

c) $\frac{13}{4}$

d) $\frac{23}{12}$

2) Answer (A)

Solution:

$\frac{\tan^230^{\circ}}{\sec^230^{\circ}}+\frac{\operatorname{cosec}^245^{\circ}}{\cot^245^{\circ}}-\frac{\sec^260^{\circ}}{\operatorname{cosec}^260^{\circ}}=\frac{\left(\frac{1}{\sqrt{3}}\right)^2}{\left(\frac{2}{\sqrt{3}}\right)^2}+\frac{\left(\sqrt{2}\right)^2}{\left(1\right)^2}-\frac{\left(2\right)^2}{\left(\frac{2}{\sqrt{3}}\right)^2}$

$=\frac{\frac{1}{3}}{\frac{4}{3}}+\frac{2}{1}-\frac{4}{\frac{4}{3}}$

$=\frac{1}{4}+2-\frac{4\times3}{4}$

$=\frac{-3}{4}$

Hence, the correct answer is Option A

Question 3: If $\sin^2 \theta – \cos^2 \theta – 3 \sin \theta + 2 = 0, 0^\circ < \theta < 90^\circ$, then what is the value of $\frac{1}{\sqrt{\sec \theta – \tan \theta}}$ is:

a) $\sqrt[4]{3}$

b) $\sqrt[2]{2}$

c) $\sqrt[2]{3}$

d) $\sqrt[4]{2}$

3) Answer (A)

Solution:

$\sin^2\theta-\cos^2\theta-3\sin\theta+2=0$

$\sin^2\theta-\left(1-\sin^2\theta\ \right)-3\sin\theta+2=0$

$2\sin^2\theta-3\sin\theta+1=0$

$2\sin^2\theta-2\sin\theta-\sin\theta\ +1=0$

$2\sin\theta\ \left(\sin\theta\ -1\right)-1\left(\sin\theta\ -1\right)=0$

$\left(\sin\theta\ -1\right)\left(2\sin\theta\ -1\right)=0$

$\sin\theta\ -1=0$  or  $2\sin\theta\ -1=0$

$\sin\theta\ =1$  or  $\sin\theta\ =\frac{1}{2}$

$\theta\ =90^{\circ\ }$  or  $\theta\ =30^{\circ\ }$

Given, $0^\circ < \theta < 90^\circ$

$\Rightarrow$  $\theta\ =30^{\circ\ }$

$\frac{1}{\sqrt{\sec\theta-\tan\theta}}=\frac{1}{\sqrt{\sec30^{\circ\ }-\tan30^{\circ\ }}}$

$=\frac{1}{\sqrt{\frac{2}{\sqrt{3}}\ -\frac{1}{\sqrt{3}}}}$

$=\frac{1}{\sqrt{\frac{1}{\sqrt{3}}}}$

$=\sqrt[\ 4]{3}$

Hence, the correct answer is Option A

Question 4: If $3 \sec \theta + 4 \cos \theta – 4\sqrt{3} = 0$ where $\theta$ is an acute angle then the value of $\theta$ is:

a) $20^\circ$

b) $30^\circ$

c) $60^\circ$

d) $45^\circ$

4) Answer (B)

Solution:

$3\sec\theta+4\cos\theta-4\sqrt{3}=0$

$\frac{3}{\cos\theta\ }+4\cos\theta-4\sqrt{3}=0$

$4\cos^2\theta-4\sqrt{3}\cos\theta\ +3=0$

$4\cos^2\theta-2\sqrt{3}\cos\theta\ -2\sqrt{3}\cos\theta+3=0$

$2\cos\theta\ \left(2\cos\theta-\sqrt{3}\right)\ -\sqrt{3}\left(2\cos\theta-\sqrt{3}\right)=0$

$\ \left(2\cos\theta-\sqrt{3}\right)\left(2\cos\theta-\sqrt{3}\right)=0$

$\ \left(2\cos\theta-\sqrt{3}\right)^2=0$

$\ 2\cos\theta-\sqrt{3}=0$

$\cos\theta=\frac{\sqrt{3}}{2}$

$\theta=30^{\circ\ }$

Hence, the correct answer is Option B

Question 5: If $3 \tan \theta = 2\sqrt{3} \sin \theta, 0^\circ < \theta < 90^\circ$, then find the value of $2 \sin^2 2\theta – 3 \cos^2 3\theta$.

a) 1

b) $\frac{3}{2}$

c) $\frac{1}{2}$

d) $-\frac{3}{2}$

5) Answer (B)

Solution:

$3\tan\theta=2\sqrt{3}\sin\theta$

$3\frac{\sin\theta\ }{\cos\theta\ }=2\sqrt{3}\sin\theta$

$\cos\theta\ =\frac{3}{2\sqrt{3}}$

$\cos\theta\ =\frac{\sqrt{3}}{2}$

$\theta\ =30^{\circ\ }$ [$0^\circ < \theta < 90^\circ$]

$2\sin^22\theta-3\cos^23\theta=2\sin^260^{\circ\ }-3\cos^290^{\circ\ }$

= $2\left(\frac{\sqrt{3}}{2}\right)^2-3\left(0\right)^2$

= $\frac{3}{2}$

Hence, the correct answer is Option B

Enroll to SNAP & NMAT 2022 Crash Course

Question 6: Find the value of $\sin^2 60^\circ + \cos^2 30^\circ – \sin^2 45^\circ – 3 \sin^2 90^\circ$.

a) $\frac{1}{3}$

b) $-1\frac{3}{4}$

c) $-2\frac{1}{2}$

d) $-2$

6) Answer (D)

Solution:

$\sin^260^{\circ}+\cos^230^{\circ}-\sin^245^{\circ}-3\sin^290^{\circ}=\left(\frac{\sqrt{3}}{2}\right)^2+\left(\frac{\sqrt{3}}{2}\right)^2-\left(\frac{1}{\sqrt{2}}\right)^2-3\left(1\right)^2$

$=\frac{3}{4}+\frac{3}{4}-\frac{1}{2}-3$

$=\frac{3+3-2-12}{4}$

$=\frac{-8}{4}$

$=-2$

Hence, the correct answer is Option D

Question 7: The value of $\frac{\sec^2 60^\circ \cos^2 45^\circ + \cosec^2 30^\circ}{\cot 30^\circ \sec^2 45^\circ – \cosec^2 30^\circ \tan 45^\circ}$ is:

a) $-3(2 + \sqrt{3})$

b) $3(2 – \sqrt{3})$

c) $-3(2 – \sqrt{3})$

d) $3(2 + \sqrt{3})$

7) Answer (A)

Solution:

$\frac{\sec^260^{\circ}\cos^245^{\circ}+\operatorname{cosec}^230^{\circ}}{\cot30^{\circ}\sec^245^{\circ}-\operatorname{cosec}^230^{\circ}\tan45^{\circ}}=\frac{\left(2\right)^2.\left(\frac{1}{\sqrt{2}}\right)^2+\left(2\right)^2}{\left(\sqrt{3}\right)\left(\sqrt{2}\right)^2-\left(2\right)^2.\left(1\right)}$

$=\frac{4\times\frac{1}{2}+4}{2\sqrt{3}-4}$

$=\frac{6}{2\sqrt{3}-4}$

$=\frac{3}{\sqrt{3}-2}$

$=\frac{3}{\sqrt{3}-2}\times\frac{\sqrt{3}+2}{\sqrt{3}+2}$

$=\frac{3\left(\sqrt{3}+2\right)}{3-4}$

$=-3\left(2+\sqrt{3}\right)$

Hence, the correct answer is Option A

Question 8: If $\sin^2 \theta = 2 \sin \theta – 1, 0^\circ \leq \theta \leq 90^\circ $, then find the value of: $\frac{1 + \cosec \theta}{1 – \cos \theta}$.

a) -2

b) 1

c) 2

d) -1

8) Answer (C)

Solution:

$\sin^2\theta=2\sin\theta-1$

$\sin^2\theta-2\sin\theta+1=0$

$\left(\sin\theta-1\right)^2=0$

$\sin\theta-1=0$

$\sin\theta=1$

$0^{\circ}\le\theta\le90^{\circ}$

$\Rightarrow$  $\theta=90^{\circ}$

$\frac{1+\operatorname{cosec}\theta}{1-\cos\theta}=\frac{1+\operatorname{cosec}90^{\circ\ }}{1-\cos90^{\circ\ }}$

$=\frac{1+1\ }{1-0\ }$

$=2$

Hence, the correct answer is Option C

Question 9: Simplify $\sec^2 \alpha \left(1 + \frac{1}{\cosec \alpha}\right)\left(1 – \frac{1}{\cosec \alpha}\right)$.

a) $\tan^4 \alpha$

b) $\sin^2 \alpha$

c) 1

d) -1

9) Answer (C)

Solution:

$\sec^2\alpha\left(1+\frac{1}{\operatorname{cosec}\alpha}\right)\left(1-\frac{1}{\operatorname{cosec}\alpha}\right)=\frac{1}{\cos^2\alpha}\left(1+\sin\alpha\right)\left(1-\sin\alpha\right)$

$=\frac{1}{\cos^2\alpha}\left(1-\sin^2\alpha\right)$

$=\frac{1}{\cos^2\alpha}\left(\cos^2\alpha\right)$

$=1$

Hence, the correct answer is Option C

Question 10: In $\triangle$ABC, right angled at B, if cot A = $\frac{1}{2}$, then the value of $\frac{\sin A(\cos C + \cos A)}{\cos C(\sin C – \sin A)}$ is

a) 3

b) -3

c) -2

d) 2

10) Answer (B)

Solution:

cot A = $\frac{\text{Adjacent side}}{\text{Opposite side}}$ $\frac{1}{2}$

$\frac{\sin A(\cos C + \cos A)}{\cos C(\sin C – \sin A)}$ = $\frac{\frac{2}{\sqrt{5}}\left(\frac{2}{\sqrt{5}}+\frac{1}{\sqrt{5}}\right)}{\frac{2}{\sqrt{5}}\left(\frac{1}{\sqrt{5}}-\frac{2}{\sqrt{5}}\right)}$

= $\frac{\left(\frac{3}{\sqrt{5}}\right)}{\left(-\frac{1}{\sqrt{5}}\right)}$

= -3

Hence, the correct answer is Option B

Take  SNAP mock tests here

Enrol to 10 SNAP Latest Mocks For Just Rs. 499

Question 11: If $\tan \theta + 3 \cot \theta – 2\sqrt{3} = 0, 0^\circ < \theta < 90^\circ$, then what is the value of $(\cosec^2 \theta + \cos^2 \theta)?$

a) $\frac{2}{3}$

b) $\frac{19}{12}$

c) $\frac{14}{3}$

d) $\frac{11}{12}$

11) Answer (B)

Solution:

$\tan\theta+3\cot\theta-2\sqrt{3}=0$

$\tan\theta+\frac{3}{\tan\theta\ }-2\sqrt{3}=0$

$tan^2\theta-2\sqrt{3}\tan\theta\ +3=0$

$\left(\tan\theta\ -\sqrt{3}\right)^2=0$

$\tan\theta\ -\sqrt{3}=0$

$\tan\theta\ =\sqrt{3}$

$0^\circ < \theta < 90^\circ$

$\Rightarrow$  $\theta\ =60^{\circ\ }$

$\operatorname{cosec}^2\theta+\cos^2\theta=\operatorname{cosec}^260^{\circ\ }+\cos^260^{\circ\ }$

= $\left(\frac{2}{\sqrt{3}}\right)^2\ +\left(\frac{1}{2}\right)^2$

= $\frac{4}{3}\ +\frac{1}{4}$

= $\frac{16+3}{12}$

= $\frac{19}{12}$

Hence, the correct answer is Option B

Question 12: If $\sin \alpha + \sin \beta = \cos \alpha + \cos \beta = 1$, then $\sin \alpha + \cos \alpha =$?

a) -1

b) 0

c) 1

d) 2

12) Answer (C)

Solution:

$\sin\alpha+\sin\beta=1$

$\sin^2\alpha+\sin^2\beta+2\sin\alpha\ \sin\beta\ =1$……(1)

$\cos\alpha+\cos\beta=1$

$\cos^2\alpha+\cos^2\beta+2\cos\alpha\ \cos\beta\ =1$……(2)

Adding (1) and (2),

$\left(\sin^2\alpha\ +\cos^2\alpha\right)+\left(\sin^2\beta\ +\cos^2\beta\right)+2\sin\alpha\ \sin\beta\ +2\cos\alpha\ \cos\beta\ =1+1$

$1+1+2\sin\alpha\ \sin\beta\ +2\cos\alpha\ \cos\beta\ =2$

$2\left[\cos\alpha\ \cos\beta+\sin\alpha\ \sin\beta\right]=0$

$\cos\left(\beta-\alpha\right)=0$

$\beta-\alpha=90^{\circ\ }$

$\beta\ =90^{\circ\ }+\alpha\ $

$\sin\alpha+\sin\beta=1$

$\sin\alpha+\sin\left(90^{\circ}-\alpha\ \right)=1$

$\sin\alpha+\cos\alpha=1$

Hence, the correct answer is Option C

Question 13: Find the value of $\operatorname{cosec}(60^{\circ}+A)-\sec(30^{\circ}-A)+\frac{\operatorname{cosec}49^{\circ}}{\sec41^{\circ}}$.

a) 1

b) 0

c) -1

d) 2

13) Answer (A)

Solution:

$\operatorname{cosec}(60^{\circ}+A)-\sec(30^{\circ}-A)+\frac{\operatorname{cosec}49^{\circ}}{\sec41^{\circ}}$

= $\operatorname{cosec}(60^{\circ}+A)-\sec(90^{\circ}-60^{\circ}-A)+\frac{\operatorname{cosec}49^{\circ}}{\sec\left(90-49\right)^{\circ}}$

$\left[\sec\left(90\ -\theta\right)=\operatorname{cosec}\theta\right]$

= $\operatorname{cosec}\left(60^{\circ}+A\right)-\sec\left(90^{\circ}-\left(60^{\circ}+A\right)\right)+\frac{\operatorname{cosec}49^{\circ}}{\operatorname{cosec}49^{\circ}}$

= $\operatorname{cosec}\left(60^{\circ}+A\right)-\operatorname{cosec}\left(60^{\circ}+A\right)+1$

= 1

Hence, the correct answer is Option A

Question 14: If $\frac{1}{1 – \sin \theta} + \frac{1}{1 + \sin \theta} = 4 \sec \theta, 0^\circ < \theta < 90^\circ$, then the value of $\cot\theta+\operatorname{cosec}\theta$ is:

a) $\frac{4\sqrt{3}}{3}$

b) $\sqrt{3}$

c) $\frac{5\sqrt{3}}{3}$

d) $3\sqrt{3}$

14) Answer (B)

Solution:

$\frac{1}{1-\sin\theta}+\frac{1}{1+\sin\theta}=4\sec\theta$

$\frac{1+\sin\theta\ +1-\sin\theta\ }{1-\sin^2\theta}=\frac{4}{\cos\theta}$

$\frac{2}{\cos^2\theta}=\frac{4}{\cos\theta}$

$\cos\theta=\frac{1}{2}$

$0^\circ < \theta < 90^\circ$

$\Rightarrow$  $\theta=60^{\circ}$

$\cot\theta+\operatorname{cosec}\theta=\cot60^{\circ}+\operatorname{cosec}60^{\circ}$

= $\frac{1}{\sqrt{3}}+\frac{2}{\sqrt{3}}$

= $\frac{3}{\sqrt{3}}$

= $\sqrt{3}$

Hence, the correct answer is Option B

Question 15: $(\operatorname{cosec}A-\cot A)(1+\cos A)=?$

a) $\cos A$

b) $\sin A$

c) $\cot A$

d) $\cosec A$

15) Answer (B)

Solution:

$(\operatorname{cosec}A-\cot A)(1+\cos A)=\left(\frac{1}{\sin A}-\frac{\cos A}{\sin A}\right)\left(1+\cos A\right)$

= $\left(\frac{1-\cos A}{\sin A}\right)\left(1+\cos A\right)$

= $\left(\frac{1-\cos^2A}{\sin A}\right)$

= $\frac{\sin^2A}{\sin A}$

= $\sin A$

Hence, the correct answer is Option B

Question 16: If $0^\circ < \theta < 90^\circ, \sqrt{\frac{\sec^2 \theta + \cosec^2 \theta}{\tan^2 \theta – \sin^2 \theta}}$ is equal to:

a) $\sec^3 \theta$

b) $\cosec^3 \theta$

c) $\sin^2 \theta$

d) $\sec^2 \theta$

16) Answer (B)

Solution:

$\sqrt{\frac{\sec^2\theta+\operatorname{cosec}^2\theta}{\tan^2\theta-\sin^2\theta}}=\sqrt{\frac{\frac{1}{\cos^2\theta}+\frac{1}{\sin^2\theta}}{\frac{\sin^2\theta\ }{\cos^2\theta}-\sin^2\theta}}$

$=\sqrt{\frac{\frac{\sin^2\theta+\cos^2\theta\ }{\cos^2\theta\sin^2\theta}}{\frac{\sin^2\theta-\sin^2\theta\cos^2\theta\ }{\cos^2\theta}}}$

$=\sqrt{\frac{1\ }{\cos^2\theta\sin^2\theta}\times\frac{\cos^2\theta\ }{\sin^2\theta\left(1-\cos^2\theta\right)\ }}$

$=\sqrt{\frac{1\ }{\sin^2\theta}\times\frac{1}{\sin^2\theta\left(\sin^2\theta\right)\ }}$

$=\sqrt{\frac{1\ }{\sin^6\theta}\ }$

$=\sqrt{\operatorname{cosec}^6\theta\ }$

$=\operatorname{cosec}^3\theta\ $

Hence, the correct answer is Option B

Question 17: If $\frac{\sin^2 \theta}{\tan^2 \theta – \sin^2 \theta} = 5, \theta$ is an acute angle, then the value of $\frac{24\sin^2\theta-15\sec^2\theta}{6\operatorname{cosec}^2\theta-7\cot^2\theta}$ is:

a) -2

b) 2

c) -14

d) 14

17) Answer (C)

Solution:

$\frac{\sin^2\theta}{\tan^2\theta-\sin^2\theta}=5$

$\frac{\sin^2\theta}{\frac{\sin^2\theta\ }{\cos^2\theta\ }-\sin^2\theta}=5$

$\frac{\sin^2\theta}{\sin^2\theta\ \left(\frac{1\ }{\cos^2\theta\ }-1\right)}=5$

$\frac{\cos^2\theta}{1-\cos^2\theta\ }=5$

$\frac{\cos^2\theta}{\sin^2\theta\ \ }=5$

$\cot^2\theta\ \ =5$

$\operatorname{cosec}^2\theta\ =1+\cot^2\theta\ =1+5=6$

$\sin^2\theta=\frac{1}{\operatorname{cosec}^2\theta}\ =\frac{1}{6}$

$\cos^2\theta\ =1-\sin^2\theta=1-\frac{1}{6}=\frac{5}{6}$

$\sec^2\theta\ =\frac{1}{\cos^2\theta\ }=\frac{6}{5}$

$\frac{24\sin^2\theta-15\sec^2\theta}{6\operatorname{cosec}^2\theta-7\cot^2\theta}=\frac{24\left(\frac{1}{6}\right)-15\left(\frac{6}{5}\right)}{6\left(6\right)-7\left(5\right)}$

$=\frac{4-18}{36-35}$

$=-14$

Hence, the correct answer is Option C

Question 18: The value of $\sec^4 \theta (1 – \sin^4 \theta) – 2 \tan^2 \theta$ is:

a) $\frac{1}{2}$

b) 1

c) -1

d) 0

18) Answer (B)

Solution:

$\sec^4\theta(1-\sin^4\theta)-2\tan^2\theta=\sec^4\theta\ -\sec^4\theta\ \sin^4\theta\ -2\tan^2\theta\ $

$=\sec^4\theta\ -\frac{\sin^4\theta}{\cos^4\theta\ }\ -2\tan^2\theta\ $

$=\sec^4\theta\ -\tan^4\theta-2\tan^2\theta\ $

$=\left(\sec^2\theta\ +\tan^2\theta\ \right)\left(\sec^2\theta\ -\tan^2\theta\ \right)-2\tan^2\theta\ $

$=\left(\sec^2\theta\ +\tan^2\theta\ \right)\left(1\right)-2\tan^2\theta\ $

$=\sec^2\theta\ +\tan^2\theta\ -2\tan^2\theta\ $

$=\sec^2\theta\ -\tan^2\theta\ $

$=1$

Hence, the correct answer is Option B

Question 19: The value of $\sin^2 60^\circ \cos^2 45^\circ + 2 \tan^2 60^\circ – \cosec^2 30^\circ$ is equal to:

a) $\frac{17}{24}$

b) $\frac{19}{8}$

c) $-\frac{17}{24}$

d) $-\frac{19}{8}$

19) Answer (B)

Solution:

$\sin^260^{\circ}\cos^245^{\circ}+2\tan^260^{\circ}-\operatorname{cosec}^230^{\circ}=\left(\frac{\sqrt{3}}{2}\right)^2.\left(\frac{1}{\sqrt{2}}\right)^2+2\left(\sqrt{3}\right)^2-\left(2\right)^2$

$=\frac{3}{4}.\frac{1}{2}+2\left(3\right)-4$

$=\frac{3}{8}+6-4$

$=\frac{3}{8}+2$

$=\frac{3+16}{8}$

$=\frac{19}{8}$

Hence, the correct answer is Option B

Question 20: The value of $\frac{\tan13^{\circ}\tan36^{\circ}\tan45^{\circ}\tan54^{\circ}\tan77^{\circ}}{2\sec^260^{\circ}(\sin^260^{\circ}-3\cos60^{\circ}+2)}$ is:

a) $\frac{1}{10}$

b) $-\frac{1}{4}$

c) $\frac{1}{4}$

d) $-\frac{1}{10}$

20) Answer (A)

Solution:

$\frac{\tan13^{\circ}\tan36^{\circ}\tan45^{\circ}\tan54^{\circ}\tan77^{\circ}}{2\sec^260^{\circ}(\sin^260^{\circ}-3\cos60^{\circ}+2)}=\frac{\tan13^{\circ}\tan36^{\circ}\left(1\right)\tan\left(90-36^{\circ}\right)\tan\left(90-13^{\circ\ }\right)}{2\left(2\right)^2\left(\left(\frac{\sqrt{3}}{2}\right)^2-3\left(\frac{1}{2}\right)+2\right)}$

$=\frac{\tan13^{\circ}\tan36^{\circ}\cot36^{\circ}\cot13^{\circ\ }}{2\left(4\right)\left(\frac{3}{4}-\frac{3}{2}+2\right)}$

$=\frac{1}{8\left(\frac{3-6+8}{4}\right)}$

$=\frac{1}{2\left(5\right)}$

$=\frac{1}{10}$

Hence, the correct answer is Option A

Enroll to SNAP & NMAT 2022 Crash Course

Enroll to CAT 2022 course

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here