Important Appointments December 2017 – Questions & Answers

2
2038
Important Appointments December 2017
Important Appointments December 2017

mportant Appointments are a crucial part of Current Affairs as a good number of Questions are asked in competitive exams, Following are the important Appointments of December 2017 compiled as Questions. Practice Now major appointments of December 2017.

75 SBI Clerk Mocks & Sectionals – Rs. 360

Download all GK & current Affairs PDF

Download Union Budget Quiz 2018 PDF

Question 1: Who has been appointed as the new Executive Director of Reserve Bank of India recently?
a: Meena Hemachandra
b: S Ganesh Kumar
c: Uma Shankar
d: Viral Acharya

Question 2: Who has been appointed as the new Director of SFIO – Serious Fraud Investigation office?
a: R K Mathur
b: Amardeep Singh Bhatia
c: Ashwani Lohani
d: Dr Rajiv Kumar

Question 3: Who is recently appointed as the President of Indian Council of Cultural Relations?
a: Dr M S Swaminathan
b: David R Syiemlieh
c: Lokesh Chandra
d: Vinay Sahasrabuddhe

Question 4: Who is appointed as the new chairman of Broadcast Audience Research Council?
a: Nina Lath Gupta
b: Nakul Chopra
c: Sudhanshu Vats
d: Sandeep Jajodia

Question 5: Who is re-appointed as the Chairman of Prasar Bharati Board?
a: Ajay Tyagi
b: Raman Roy
c: Dr Rajiv Kumar
d: Dr A Surya Prakash

Question 6: Who has sworn in as the new Chief Minister of Himachal Pradesh?
a: Mukul Sangma
b: Manohar Lal Khattar
c: Jai Ram Thakur
d: Raghubar Das

Question 7: Who is appointed as the new chairman of University Grants Commission?
a: Dhirendra Pal Singh
b: Achal Kumar Jyothi
c: A S Kiran Kumar
d: Avinash Chander

Question 8: Who is appointed recently as the new Executive Director of UNICEF?
a. Henrietta H Fore
b: Anthony Lake
c: Antonio Guterres
d: Kristalina Georgieva

Question 9: Who is the new Director General of National Cadet Corps?
a: Lt Gen Vinod Vashisht
b: Lt Gen B S Sahrawat
c: Gen Bipin Rawat
d: Y C Modi

Question 10: Who is elected as the new President of Liberia?
a: Ellen Johnson Sirleaf
b: Joseph Boakai
c: Jewel Taylor
d: George Weah

Download Highly Rated GK App

Major Appointments 2017-2018 PDF

Question 11: Who is appointed as the new Director General of Narcotics Control Bureau of India?
a: Mr Abhay
b: Mr Rajiv Rai Bhatnagar
c:  Mr O P Singh
d: Mr Sanjay Kumar

Question 12: Who is the new Chief Minister of Gujarat? Question 12: Who is the new Chief Minister of Gujarat?
a: Vijay Rupani
b: Anandiben Patel
c:  Nitinbhai Patel
d: Vasundhara Raje

Question 13: Who is appointed as the New Director of National Institute of Nutrition?
a: Shobana Kamineni
b: B N Gangadhar
c: Anita Karwal
d: R Hemalatha

Question 14: Who is appointed as the new CEO and MD of Infosys? Question 14: Who is appointed as the new CEO and MD of Infosys?
a: Nandan Nilekani
b: U B Pravin Rao
c: Salil S Parekh
d: Ravi Kumar S

Question 15: Who is elected as the new President of Chile? Question 15: Who is elected as the new President of Chile?
a: Michelle Bachelet
b: Sebastian Pinera
c: Jorge Burgos
d: Alejandro Guillier

Key :

  1. C
  2. B
  3. D
  4. B
  5. D
  6. C
  7. A
  8. A
  9. B
  10. D
  11. A
  12. A
  13. D
  14. C
  15. B

Download Current & GK PDF

Free Banking/SSC Mocks

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here