SNAP Idioms and Phrases Questions PDF

0
5842
_ Idioms and Phrases Questions
_ Idioms and Phrases Questions

SNAP Idioms and Phrases Questions PDF

Idioms and Phrases is an important topic in the Idioms and Phrases section of the SNAP Exam. You can also download this Free Idioms and Phrases Questions for SNAP PDF (with answers) by Cracku. These questions will help you to practice and solve the Idioms and Phrases questions in the SNAP exam. Utilize this PDF practice set, which is one of the best sources for practising.

Download Idioms and Phrases Questions for SNAP

Enroll to SNAP 2022 Crash Course

Question 1: Select the most appropriate meaning of the given idiom.
Like a dying duck in a thunderstorm

a) Dejected

b) Daring

c) Comfortable

d) Confident

1) Answer (A)

Solution:

Like a dying duck in a thunderstorm means ‘having a dejected or hopeless expression; or, informal.’

Question 2: In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

Never-never land

a) An imaginary utopian place or situation.

b) A place that is worse than hell.

c) A place that you know that you will never be able to visit.

d) A popular place about which you have heard such stories that you would not like to go there.

2) Answer (A)

Solution:

An imaginary utopian place or situation.

Question 3: In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

Kitty-corner

a) Favourite place of cats.

b) A place where ladies meet to party.

c) A very small place.

d) Things located diagonally opposite each other.

3) Answer (D)

Solution:

Things located diagonally opposite each other.

Question 4: In each of the questions, four alternatives are given for the Idiom/Phrase. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase and click the button corresponding to it.
Cut a sorry figure

a) Did not stand straight

b) Apologised for his remarks

c) Created a wrong impression

d) Made a poor impression

4) Answer (D)

Solution:

To cut a sorry figure means to make a poor impression.

Question 5: In each of the questions, four alternatives are given for the Idiom/Phrase. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase and click the button corresponding to it.
Beggar description

a) Cannot be described

b) Something described by a beggar

c) A poor account of something

d) A description of a beggar

5) Answer (A)

Solution:

‘Beggar’s description’ is used to talk about something which is very difficult to describe.

Enroll to SNAP & NMAT 2022 Crash Course

Question 6: In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.
To make amends

a) To make new friends

b) To feel guilty for something you have not done

c) To compensate

d) To make flimsy excuses

6) Answer (C)

Solution:

To make amends means to compensate for a mistake or wrong committed.

Question 7: In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.
To go to somebody’s head

a) To have a huge ego

b) To complain to the highest authority

c) To make someone dizzy or slightly drunk

d) To arrive at the central point of the topic

7) Answer (C)

Solution:

To go to somebody’s head is to make someone dizzy or drunk

Question 8: In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.
To make a fuss about

a) To be extremely delighted

b) To work hard for eventual success

c) To be very strict or have very high standards

d) An excessive display of attention or activity

8) Answer (D)

Solution:

To make a fuss about means to show an  excessive display of attention or activity.

Question 9: In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.
To go off the air

a) To remove ventilator of a patient on his death bed

b) To not eat food for a long period of time

c) To stop broadcasting a radio or TV program

d) To waste time on silly or trivial things.

9) Answer (C)

Solution:

To go off the air means to to stop broadcasting a radio or TV program. Thus, C is the answer.

Question 10: In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.
Keep at bay

a) Keep your problems to yourselves

b) to control something and prevent it from causing you problems

c) Not share a secret

d) Maintain a long distance relationship

10) Answer (B)

Solution:

‘Keep at bay’ means to control something and prevent it from causing you problems. Hence, option B is correct.

Take  SNAP mock tests here

Enrol to 10 SNAP Latest Mocks For Just Rs. 499

Question 11: In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.
Get the message

a) Understand what is implied by a remark or action

b) Communicate using a secret language

c) Find it difficult to understand a different language

d) Fire someone from a job

11) Answer (A)

Solution:

‘Get the message’ means to understand what is implied by a remark or action. Hence, option A is correct.

Question 12: In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.
saved by the bell

a) when time is in your favour

b) saved at the last moment

c) the bell rings at the most opportune time

d) prayers are answered when the church bell rings

12) Answer (B)

Solution:

‘saved by the bell’ means to escape narrowly. Hence, option B is the correct answer.

InstructionsDirections : In the following questions’, four alternatives are given for the idiom/phrase and bold italicised in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase as your answer. –

Question 13: Adolescence is a period of halo cyan days.

a) hard days

b) of mental pressure

c) happy days

d) days of preparation

13) Answer (C)

Solution:

The correct answer is option -C

halo cyan days– It means happy days

For ex- Smita recalled her halo cyan days of college.

Question 14: She wanted to go hitch-hiking but her mother put her foot down and now she’s ‘going by bus.

a) took a firm stand

b) expressed her displeasure

c) scolded her badly

d) got irritated

14) Answer (A)

Solution:

The correct answer is option -A

Put her foot down–  To act firmly / To tell someone strongly that they must do something or that they must stop doing something.

For ex- Shweta’s parents will always put her foot down when it comes to her career.

Question 15: Once the case reached the court, the police washed their hands off it.

a) waited for a response to

b) claimed credit for

c) disassociated themselves from

d) seemed eager to continue

15) Answer (C)

Solution:

The correct answer is option -C

Wash hands off – When someone washed their hands off,they free themselves from that responsibility.You stop getting involved in it.

For ex- Sneha a talented employee of the company was having the habit of washing her hands off when something went wrong with the  projects or any important work.

Instructions

Directions: In the following Questions, four alternative for the given idiom/phrase. Choose the alternative which best expresses the meaning of the given idiom/phrase.

Question 16: to smell a rat

a) to smell foul

b) to see a rat

c) to chase a rat

d) to be suspicious

16) Answer (D)

Solution:

The correct answer is option -D

To smell a rat-To suspect,to believe something is wrong .

Ex- when I got a phone call from an unknown number asking for account details & password I smelled a rat.

Question 17: to move heaven and earth

a) to cause an earthquake

b) to try everything possible

c) to pray to all Gods

d) to travel in a rocket

17) Answer (B)

Solution:

The correct answer is option -B.

To move heaven and earth -to make a major effort to do something

Ex- I have to move heaven and earth to clear my exam.

Question 18: to take someone for a ride

a) to give a ride to someone

b) to deceive someone

c) to be indifferent

d) to disclose a secret

18) Answer (B)

Solution:

To take someone for a ride means to fool someone. Hence, the right answer is option B – to deceive someone.

Question 19: in cold blood

a) angrily

b) deliberately

c) excitedly

d) slowly

19) Answer (B)

Solution:

In cold blood means doing something wrong after giving it some thought. Hence, the appropriate answer is “deliberately”.

Question 20: a damp squib

a) rainy weather

b) a disappointing result

c) a skirt in a laundry

d) None of the above

20) Answer (B)

Solution:

The correct answer is option -B

A damp squib -something that is disappointing because it is not as exciting or effective as expected

Ex- Although the company was having so much confidence about  performance of Suresh, it turns out to be a damp squib.

Enroll to SNAP & NMAT 2022 Crash Course

Enroll to CAT 2022 course

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here