Odd Man Out Questions for MAH-CET

0
104
Odd Man Out Questions
Odd Man Out Questions

Here you can download a free Odd Man Out questions PDF with answers for MAH MBA CET by Cracku. These are some tricky questions in the MAH MBA CET exam that you need to find odd man out answer for the given questions. These questions will help you to make practice and solve the Odd Man Out questions in the MAH MBA CET exam. Utilize this best PDF practice set which is included answers in detail. Click on the below link to download the Odd Man Out MCQ PDF for MBA-CET 2022 for free.

Download Odd Man Out Questions for MAH-CET

Enroll to MAH-CET Crash Course

Question 1: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?

a) 17

b) 13

c) 63

d) 71

e) 23

1) Answer (C)

Solution:

Except 63, all are prime numbers, hence 63 is the odd one.

=> Ans – (C)

Question 2: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?

a) Watermelon

b) Papaya

c) Jackfruit

d) Pineapple

e) Sweetlime

2) Answer (D)

Solution:

Among the given options, only pineapple is grown underground, hence it is the odd one.

=> Ans – (D)

Question 3: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?

a) Cuckoo

b) Crow

c) Bat

d) Parrot

e) Sparrow

3) Answer (C)

Solution:

Except bat, all others are birds. Bat is a mammal, hence the odd one.

=> Ans – (C)

Question 4: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?

a) Fruit

b) Flower

c) Leaf

d) Petal

e) Tree

4) Answer (E)

Solution:

Fruit, flower, leaf and petal are all parts of tree, hence tree is the odd one out.

=> Ans – (E)

Question 5: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to the group?

a) Yellow

b) Blue

c) Pink

d) Green

e) Red

5) Answer (C)

Solution:

Except for pink, remaining colours are rainbow colours, hence pink is the odd one out.

=> Ans – (C)

Question 6: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to the group?

a) 23

b) 29

c) 37

d) 39

e) 31

6) Answer (D)

Solution:

Apart from 39, all are prime numbers. Thus, 39 is the odd one out.

=> Ans – (D)

Question 7: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to the group?

a) PS

b) FI

c) AD

d) KN

e) GD

7) Answer (E)

Solution:

(A) : P (+3 letters) = S

(B) : F (+3 letters) = I

(C) : A (+3 letters) = D

(D) : K (+3 letters) = N

(E) : G (-3 letters) = D

=> Ans – (E)

Question 8: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?

a) Bat

b) Spider

c) Mosquito

d) Butterfly

e) Cockroach

8) Answer (A)

Solution:

Spider, Mosquito, Butterfly and Cockroach are insects while bat is a bird, hence it is the odd one.

=> Ans – (A)

Question 9: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is one that does not belong to that group ?

a) Orange

b) Apple

c) Guava

d) Papaya

e) Mango

9) Answer (E)

Solution:

Apart from Mango, all have more than one seed, hence mango is the odd one.

=> Ans – (E)

Question 10: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?

a) Table

b) Desk

c) Wardrobe

d) Computer

e) Chair

10) Answer (D)

Solution:

Among the given options, only computer is an electrical appliance, hence it is the odd one.

=> Ans – (D)

Take Free MAH-CET mock tests here

Question 11: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?

a) 21

b) 35

c) 42

d) 56

e) 49

11) Answer (E)

Solution:

Among the given numbers, only 49 is a perfect square, hence it is the odd one.

=> Ans – (E)

Question 12: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?

a) 50

b) 65

c) 170

d) 255

e) 290

12) Answer (D)

Solution:

(A) : 50 = $7^2+1$

(B) : 65 = $8^2+1$

(C) : 170 = $13^2+1$

(D) : 255 = $16^2-1$

(E) : 290 = $17^2+1$

=> Ans – (D)

Question 13: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?

a) Hill

b) Valley

c) Dam

d) River

e) Mountain

13) Answer (D)

Solution:

River is a natural water habitat, hence it is the odd one.

=> Ans – (D)

Question 14: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?

a) 24

b) 48

c) 32

d) 72

e) 64

14) Answer (E)

Solution:

Among the given numbers, only 64 is a perfect square, hence it is the odd one.

=> Ans – (E)

Question 15: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?

a) Garlic

b) Ginger

c) Carrot

d) Radish

e) Brinjal

15) Answer (E)

Solution:

Garlic, ginger, carrot and radish grow below the surface, hence brinjal is the odd one.

=> Ans – (E)

Question 16: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?

a) Leaf

b) Flower

c) Petal

d) Fruit

e) Tree

16) Answer (E)

Solution:

Leaf, flower, petal and fruit are all parts of a tree, hence tree is the odd one.

=> Ans – (E)

Question 17: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to the group?

a) 17

b) 31

c) 23

d) 13

e) 35

17) Answer (E)

Solution:

Except for 35, all the given numbers are prime numbers.

=> Ans – (E)

Question 18: Four of the following five are alike in a certain way on the basis of their positions in English alphabet and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?

a) HJG

b) PQN

c) DEB

d) TUR

e) KLI

18) Answer (A)

Solution:

(A) : H (+2 letters) = J (-3 letters) = G

(B) : P (+1 letter) = Q (-3 letters) = N

(C) : D (+1 letter) = E (-3 letters) = B

(D) : T (+1 letter) = U (-3 letters) = R

(E) : K (+1 letter) = L (-3 letters) = I

=> Ans – (A)

Question 19: Four of the following five pairs are alike in a certain way and hence form a group. Which one does not belong to that group 7

a) DONE : NOED

b) WANT : NATW

c) WITH : TIHW

d) JUST : SUTJ

e) HAVE : AVEH

19) Answer (E)

Solution:

The pattern followed is that the middle two letters are swapped and written at the beginning and the first and last letters are revered and written at the end.

Eg :- D(ON)E : (NO) ED

Similar pattern is observed in the next three options, but HAVE should be changed to VAEH

=> Ans – (E)

Question 20: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group, Which is the one that does not belong to that group ?

a) Clutch

b) Wheel

c) Break

d) Car

e) Gear

20) Answer (D)

Solution:

Clutch, wheel, break and gear are all parts of a car, thus car is the odd one out.

=> Ans – (D)

Take MAH-CET Mock Tests

Enroll to CAT 2022 course

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here