Misspelt Word Questions for SSC CHSL and MTS [PDF]

0
115
Mis Spelt Words- Questions
Mis Spelt Words- Questions

Here you can download the Misspelt Word Questions for SSC CHSL and MTS PDF with solutions by Cracku. These are the most important incorrect spelling words questions PDF prepared by various sources also based on previous year’s papers. Utilize this PDF for spelling/detecting mis-spelt words for SSC CHSL and MTS. You can find a list of commonly misspelled words in this PDF which help you to test yourself and practice. So you can click on the below link to download the PDF for reference and do more practice.

Download Mis Spelt Words- Questions for SSC CHSL and MTS

Enroll to 15 SSC CHSL 2022 Mocks At Just Rs. 149

Question 1: Select the correctly spelt word.

a) Itinarary

b) Sovereignty

c) Rennaissance

d) Greivance

1) Answer (B)

Solution:

Sovereignty means supreme power or authority.

Question 2: Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word and click the button corresponding to it.

a) discripency

b) discripancy

c) discrepancy

d) descripancy

2) Answer (C)

Solution:

‘Discrepancy’ is the correct spelling of the word.

Question 3: In the following question, four words are given out of which one word is correctly spelt. Select the correctly spelt word.

a) Obeisance

b) Obeisanse

c) Obesance

d) Obesanse

3) Answer (A)

Solution:

‘Obeisance’ is the right way to spell the word. Obeisance is to respect.

Question 4: In the following question, four words are given out of which one word is correctly spelt. Select the correctly spelt word.

a) Mutiniers

b) Muteneers

c) Muteniers

d) Mutineers

4) Answer (D)

Solution:

Mutiny is to revolt. Mutineers are the persons who revolt. ‘Mutineers’ is the right way to spell the word

Question 5: In the following question, four words are given out of which one word is correctly spelt. Select the correctly spelt word.

a) murmuring

b) murmurring

c) murrmuring

d) murrmurring

5) Answer (A)

Solution:

Murmuring is the right usage. Thus, A is the answer

Take a free SSC CHSL Tier-1 mock test

Download SSC CGL Tier-1 Previous Papers PDF

Question 6: In the following question, four words are given out of which one word is correctly spelt. Select the correctly spelt word.

a) possesses

b) posseses

c) posesses

d) poseses

6) Answer (A)

Solution:

Possesses is the right usage. thus, A is the answer.

Question 7: Select the word with the correct spelling.

a) lassoing

b) psychik

c) thacher

d) squezer

7) Answer (A)

Solution:

Only ‘lassoing’ is correctly spelt. psychik should be spelt as ‘psychic’, thacher should be spelt as ‘thatcher’, ‘squezer’ should be spelt as ‘squeezer’.

Question 8: Select the word with the correct spelling.

a) haunchhes

b) exulltant

c) marketted

d) transmit

8) Answer (D)

Solution:

The correct spelling of ‘haunchhes’ is ‘haunches’.
The correct spelling of ‘exulltant’ is ‘exultant’.
The correct spelling of ‘marketted’ is ‘marketed’.

The only word correctly spelled among the given options is ‘transmit’. Therefore, option D is the right answer.

Instructions

In following questions  four words are given out of which only one is misspelt. Find that misspelt word.

Question 9: 31

a) Combination

b) Exageration

c) Hallucination

d) Admonition

9) Answer (B)

Solution:

”Exageration” is wrongly spelt. The correct spelling is ”Exaggeration”.

Instructions

In the following questions, there are four different words out of which one is misspelt. Find the misspelt word as your answer.

Question 10: 

a) cartilage

b) marriage

c) privilage

d) carriage

10) Answer (C)

Solution:

The correct spelling of ‘privilage’ us ‘privilege’. Therefore, option C is the right answer.

Instructions

In each question below, four words which are numbered a, b, c and d have been printed of which one may be wrongly spelt. The number of that word is the answer. If all the four words are correctly spelt mark e. i.e. ‘All correct’ as the answer.

Question 11: 

a) Friendship

b) Soldiar

c) Grandeur

d) Familiar

e) All correct

11) Answer (B)

Solution:

The correct spelling in option B will be ‘Soldier’. Hence B is the correct answer.

Question 12: 

a) Discouraged

b) Proceeding

c) Disastarous

d) Innocent

e) All correct

12) Answer (C)

Solution:

In option C, word ‘Disastrous’ is incorrectly spelt as ‘Disastarous’. Hence, option C is the correct answer.

Question 13: 

a) Opportunity

b) Lethargy

c) Procrastination

d) Berevement

e) All correct

13) Answer (D)

Solution:

Word ‘bereavement’ is incorrectly spelt as ‘Berevement’ in option D. Hence, option D is the correct answer.

Question 14: 

a) Admirable

b) Mingle

c) Instinctively

d) Accomplishment

e) All correct

14) Answer (E)

Solution:

All the given words are spelt correctly. Hence, option E is the correct answer.

Question 15: 

a) Reverance

b) Heavenly

c) Elsewhere

d) Celebrate

e) All correct

15) Answer (A)

Solution:

The word ‘reverence’ is incorrectly spelled as ‘reverance’. Hence, option A is the correct answer.

Instructions

In each question below a sentence with four words printed in bold type is given. These are numbered as (A), (B), (C) and (D). One of these four words printed in bold may be either wrongly spelt or inappropriate in the context of the sentence: Find out the word, which is wrongly spelt or inappropriate, if any. The number of that world is your answer. If all the words printed in bold are correctly spelt and- also appropriate in the context of the sentence mark, (E) i.e: ‘All Correct’ as your answer.

Question 16: The guidelines of the new scheme are expected to be finally soon.’All Correct

a) guidelines

b) scheme

c) expected

d) finally

e) All Correct

16) Answer (D)

Solution:

The finally is inappropriately used as it does not provide any meaning to the given sentence. Hence, D is the correct answer.

Question 17: Such transactions are quiet expensive and time consuming for customers. All Correct

a) transactions

b) quiet

c) expensive

d) consuming

e) All Correct

17) Answer (B)

Solution:

The word to be used is ‘quite’ instead of quiet. Hence, option B is the correct answer.

Question 18: The revized rates of interest will be effective Immediately. All Correct

a) revized

b) rates

c) effective

d) Immediately

e) All Correct

18) Answer (A)

Solution:

The word ‘revised’ is wrongly spelt as ‘revized’. Hence, option A is correct.

Question 19: He is always prompt in caring out instructions. All Correct

a) always

b) prompt

c) caring

d) instructions

e) All Correct

19) Answer (C)

Solution:

The word carrying should be used instead of caring. Hence, option C is the correct answer.

Question 20: The income of many people in rural India is not adequate to satisfy their basic needs. All Correct.

a) Income

b) rural

c) adequate

d) satisfy

e) All Correct

20) Answer (D)

Solution:

Word ‘satisfied’ is incorrectly used. It should be ‘meet’ instead of ‘satisfied’.

Download SSC Preparation App

Enroll to 15 SSC CHSL 2022 Mocks At Just Rs. 149

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here