MAH-CET Fill in the Blanks Questions [PDF]

0
95
Fill in the Blanks Questions
Fill in the Blanks Questions

Important Questions of Fill in the Blanks for MAH-CET

Here you can download a free Fill in the Blanks questions PDF with answers for MAH MBA CET by Cracku. These are some tricky questions in the MAH MBA CET exam that you need to find Fill in the Blanks answers for the given questions. These questions will help you to make practice and solve the Fill in the Blanks questions in the MAH MBA CET exam. Utilize this best PDF practice set which is included answers in detail. Click on the below link to download the Fill in the Blanks MCQ PDF for MBA-CET 2022 for free.

Download Important Questions of Fill in the Blanks for MAH-CET

Enroll to MAH-CET 2022 Crash Course

Instructions

Each sentence below has a blank/s, each blank indicates that something has been omitted. Choose the word/s that best fit/s the meaning of the sentence as a whole

Question 1: Many leading members of the opposition party ….. to justify the party’s decision.

a) Having tried

b) Has tried

c) Have been trying

d) Tries

e) Is trying

1) Answer (C)

Solution:

Present perfect progressive tense must be used in order to form a gramatically correct sentence.
Hence, ‘have been trying’ is the correct option.

Question 2: The state-of-the art school is….. with a medical clinic and fitness centre.

a) Establish

b) Illustrative

c) Having

d) Equipped

e) Compromising

2) Answer (D)

Solution:

In this context, ‘equipped’ is the most suitable option as expression ‘equip with’ means ‘to add onto something’.

Question 3: The Bhagavad Gita is a part of the Mahabharata , but it stands …. and is … in itself.

a) Dependent, incomplete

b) Together, justified

c) Separate, dignified

d) Apart, complete

e) United, connected

3) Answer (D)

Solution:

Here all other options, except option D, do not quite give the intended sense to the sentence.
Only the words- apart and complete give the sentence sense.
Hence, Option D is correct option.

Question 4: The artist’s work of art is worthy… praise

a) For

b) Of

c) To

d) About

e) To be

4) Answer (B)

Solution:

The correct preposition to be used is ‘of’.

Hence, the correct option is Option B.

Question 5: The charity….. most of its money through private donations.

a) Receives

b) Brrows

c) Uses

d) Proposes

e) Invests

5) Answer (A)

Solution:

‘Recieves’ most aptly describes the act of giving donation to charity by private companies.
Hence, the answer is Option A.

Take Free MAH-CET mock tests here

Instructions

Each sentence below has a blank each blank indicates that something has been omitted. Choose the word / group of words that best fit/s the meaning of the sentence as a whole.

Question 6: When I was training for the marathon, I……. run over 100 kilometres a week.

a) Have to

b) Would

c) Will

d) Destined

e) Use to

6) Answer (B)

Solution:

The gramatically correct choice is option B i.e ‘would’.

When I was training for the marathon, I would run over 100 kilometres a week.

Question 7: My colleague is one of the kindest people……

a) That I knows

b) I know

c) Who I know

d) Which I know

e) I had known

7) Answer (B)

Solution:

The correcct choice among the options is option B.

My colleague is one of the kindest people I know.

Question 8: The lawyer’s…….. led to the resolution of the problem.

a) Behaviour

b) Fees

c) Advice

d) Impact

e) Approval

8) Answer (C)

Solution:

No other option matches the context of sentence.

The lawyers ‘advice’ led to the resolution of problem.

Question 9: The government claims that….. in the telecommunications industry will mean lower price for customers

a) Budget

b) Finance

c) Instalments

d) Decrease

e) Competition

9) Answer (E)

Solution:

The word ‘competition’ matches the context of the statement.

Hence, the correct option is option E.

Question 10: Sarah was walking along the street….. she tripped over.

a) When

b) As

c) While

d) Then

e) However

10) Answer (A)

Solution:

The gramatically sensible sentence would read as: Sarah was walking when she tripped over.

Hence, correct option is option A.

Instructions

In each of the following sentence there are two blank spaces. Below each five pairs of words have been denoted as (a),(b),(c),(d) and (e). Find out which pair of words can be filled up in the blanks in the sentence in the same sequence to make the sentence meaningfully complete.

Question 11: Mr.Srinivasan is _________to become Chairman of the group________the retirement of his father

a) set, following

b) voted, subsequent

c) selected, despite

d) approved, because

e) decided, after

11) Answer (A)

Solution:

Here, option E as well as option option A can be chosen.

However, option A words are more eloquent.

The sentence would now read as:

Mr.Srinivasan is set to become Chairman of the group following the retirement of his father

Hence, the correct answer is A.

Question 12: ________to your error the ______consignment has been delayed by a week.

a) According, important

b) Duly, urgent

c) Owing, entire

d) Added, crucial

e) Admitting, special

12) Answer (C)

Solution:

Only the pair of words corresponding to the option C matches the context of the sentence.

The statement would read as: Owing to your error the entire consignment has been delayed by a week.

Hence, the correct option is option C.

Question 13: On account of the _____in sales the software firm has achieved an eight per cent _________in net profit.

a) surge, fall

b) increase,rise

c) decline, slope

d) hike, loss

e) growth, advance

13) Answer (B)

Solution:

Only pair of words corresponding to option B fits the context.

Hence, the corrected statement would read as:

On account of the increase in sales the software firm has achieved an eight per cent rise in net profit.

Question 14: We are proud to say that today____26 per cent of our total accounts are______by women and senior citizens.

a) approximate, held

b) nearly, authorised

c) over, maintain

d) above, open

e) around, operated

14) Answer (E)

Solution:

The pair of words corresponding to option E suit the context better than other pair of words.

Hence, the statement would read as:

We are proud to say that today around 26 per cent of our total accounts are operated by women and senior citizens.

Question 15: The company has ____ special training to employees on ____ to trade online.

a) announced, benefits

b) offered, course

c) imparted, risks

d) sanction, skills

e) provided, how

15) Answer (E)

Solution:

The pair of words corresponding to option E suit the context better.

The sentence which is read as:

The company has provided special training to employees on how to trade online.

Hence, the correct option is E.

Instructions

Each question below has two blanks each blank indicating that something has been omitted Find out which option can be used to fill up the blank in the sentence in the same sequence to make it meaningfully complete.

Question 16: The water transport project on the west coast is _____to get a shot in the arm with a new plan in which the Road Development Corporation will build the infrastructure and ____a private party to operate the service.

a) scheduled let

b) verge permit

c) set sanctions

d) slated allow

e) bound task

16) Answer (D)

Solution:

The correct usage is pair of words would be slated and allow.

The sentence would read as:

The water transport project on the west coast is slated to get a shot in the arm with a new plan in which the Road Development Corporation will build the infrastructure and allow a private party to operate the service.

Hence, the correct option is D.

Question 17: As the weekend finally rolled around the city folk were only ____happy to settle down and laugh their cares____

a) just, afar

b) too, away

c) extremely, off

d) very, up

e) so, on

17) Answer (B)

Solution:

The pair of words corresponding to option B most suits the context of the sentence. Hence, the sentence would read as: As the weekend finally rolled aroud the city folk were only too happy to settle down and laugh their cares away.

Question 18: The flood of brilliant ideas has not only_______ us but has also encouraged us to ______ the last date for submission of entries

a) overwhelmed, extend

b) enjoyed,stretch

c) dismayed,decide

d) scared, scrap

e) happy, boundary

18) Answer (A)

Solution:

The pair of words corresponding to option A is most apprpriate. The sentence reads as: The flood of brilliant ideas has not only overwhelmed us but has also encouraged us to extend the last date for submission of entries.

Question 19: _______about prolonged power cuts in urban areas, the authorities have decided to ______over to more reliable and eco-friendly system to run its pumps

a) Worried, shift

b) Frantic, move

c) Troubled, jump

d) Concerned switch

e) Endangered, click

19) Answer (D)

Solution:

The pair of words corresponding to option D is most appropriate. The sentence reads as: Concerned about prolonged power cuts in urban areas, the authorities have decided to switch over to more reliable and eco-friendly system to run its pump.

Question 20: The high cutoff marks this year have _____college admission-seekers to either ______for lesser known colleges or change their subject preferences

a) cajoled,ask

b) pressured,sit

c) forced, settle

d) strained,compromise

e) entrusted wait

20) Answer (C)

Solution:

The pair of words corresponding to option C is most apprpriate. The sentence reads as: The high cutoff marks this year have forced college admission-seekers to either settle for lesser known colleges or change their subject preferences.

Take MAH-CET Mock Tests

Enroll to CAT 2022 course

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here