Data Interpretation Questions for SSC CHSL

1
1931
Data Interpretation Questions for SSC CHSL
Data Interpretation Questions for SSC CHSL

Data Interpretation questions appear in SSC exams like CHSL and CGL, so we provided one practice DI set for SSC CHSL exam.

Data Interpretation Questions for SSC CHSL:

20 SSC CHSL (latest pattern mocks) – Rs. 117

You can practice SSC CHSL English question papers 

Download SSC CHSL 2018 Syllabus PDF

Download All SSC CHSL Questions Topic wise PDF

Take Free SSC CHSL Mock test 2018

Question 1: Refer the Table and answer the given Answer ?

What was the increase in height of the boy from 5th to 13th Birthday?

a) 55 cm
b) 50 cm
c) 45 cm
d) 60 cm

Question 2: Read the Given Data in the table and answer the Given Questions

For which of the following pairs of Years the exports from the all the three companies are equal ?

a) 2011 & 2013
b) 2013 & 2015
c) 2011 & 2012
d) 2014 & 2015

Question 3: Read the following Data and answer the given Question

What was the total Profit or Loss of the Company over the five years?

a) Profit of Rs 50 crores
b) Loss of Rs 60 crores
c) Loss of Rs 50 crores
d) Loss of Rs 90 crores

Take SSC CHSL Free Mock Test

Question 4: Read the Table carefully and answer the Given Questions

What is the total value of the stock?

a) 678
b) 114
c) 67.8
d) 358

Question 5: Read the following data and answer the given questions


What was the increase in the height of the child from 8th birth day to 15th birthday?

a) 50 cm
b) 55 cm
c) 40 cm
d) 45 cm

Solutions for Data Interpretation Questions for SSC CHSL:

Solutions:

1) Answer (B)

Height on 5th birthday = 110 cm
Height on 13th birthday = 160 cm
Increase in height = 160 – 110 = 50 cm
=> Ans – (B)

SSC CHSL 2018 Syllabus PDF

2) Answer (C)

Total exports from the three companies together in :
2011 = 3000 + 2000 + 4000 = 9000
2012 = 4000 + 2000 + 3000 = 9000
2013 = 3000 + 1000 + 1000 = 5000
2014 = 3000 + 4000 + 3000 = 10000
2015 = 3000 + 2000 + 1000 = 6000
Clearly, total exports in 2011 and 2012 are equal to 9000
=> Ans – (C)

3) Answer (C)

Total profit or loss in Rs. crore in last 5 years
= -25 – 20 – 5 + 20 – 20
= 20 – 70 = -50
Since, it is negative, thus loss of Rs. 50 crore
=> Ans – (C)

4) Answer (C)

Total cost of mobiles = 88 \times 12000 = Rs. 10,56,000
Total cost of Cameras = 69 \times 9000 = Rs. 6,21,000
Total cost of TVs = 20 \times 47000 = Rs. 9,40,000
Total cost of Refrigerator = 82 \times 23000 = Rs. 18,86,000
Total cost of AC = 99 \times 23000 = Rs. 22,77,000
Total cost = 10,56,000 + 6,21,000 + 9,40,000 + 18,86,000 + 22,77,000 = Rs. 67,80,000
Total cost in lakhs = Rs 67.8 lakhs
=> Ans – (C)

5) Answer (D)

Height on 8th birthday = 135 cm
Height on 15th birthday = 180 cm
Increase in height = 180 – 135 = 45 cm
=> Ans – (D)

Hope this data interpretation questions and answers PDF is useful for your SSC CHSL preparation.

SSC CHSL Expected Cutoff 2018

Latest Govt Jobs notifications 2018

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here