Current Affairs Today Quiz 8th, 9th & 10th December 2018

0
280
Current Affairs Today Quiz 8th, 9th & 10th December 2018
Current Affairs Today Quiz 8th, 9th & 10th December 2018

Current Affairs Today Quiz 8th, 9th & 10th December 2018

Take daily current affairs Quiz of 8th, 9th & 10th December 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of  8th, 9th & 10th December 2018 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who is appointed as the new Chief Economic Adviser of India?

1.Aravind Subramanian

2.Krishnamurthy Subramanian

3.Ajay Bhushan Pandey

4.Sanjay Mishra

Ans: 2 – Krishnamurthy Subramanian

2.Who is recently crowned as the Miss World 2018 in Chinese city Sanya?

1. Anukreethy Vas

2. Vanessa Ponce de Leon

3.Maryia Vasilevich

4.Nicolene Limsnukan

Ans: 2 – Vanessa Ponce de Leon

3.According to the Global Carbon Project study, what is the position of India in the global carbon emissions?

  1. Second

2. Third

3. Fourth

4. First

Ans: 3 – Fourth

4.Who occupied the top position in the Forbes list of World’s 100 Most Powerful Women?

1.Priyanka Chopra

2.Queen Elizabeth II

3.Angela Merkel

4.Theresa May

Ans: 3 – Angela Merkel

5.Who is appointed as the new Chairman and Managing Director of New India Assurance Company?

1. HG Rokade

2.G. Srinivasan

3.M. Harshavardhan

4.Atul Sahai

Ans: 4 – Atul Sahai

6.Where is the first underwater museum going to set up in India in INS Cuddalore?

1.Andaman & Nicobar Islands

2.Puducherry

3.Lakshadweep

4.Daman & Diu

Ans: 2 – Puducherry

7.Which country became the first Latin American Country to be part of the China’s Belt and Road Initiative?

1.Ecquador

2.Colombia

3.Panama

4.Venezula

Ans: 3 – Panama

8.Who became the youngest Indian to win the 2018 Asian Tour Order Of Merit?

1.Gavin Green

2.Scott Hend

3.Anirban Lahiri

4.Shubhankar Sharma

Ans: 4 – Shubhankar Sharma

9.With which country has India signed a pact to pay the Crude Oil Bill in Indian Rupees recently?

1.Iran

2.Qatar

3.Saudi Arabia

4.Iraq

Ans: 1 – Iran

10.On which day was the Armed Forces Flag Day observed in honour of the martyrs and the soldiers fighting across the Indian borders?

1.December 10

2.December 9

3.December 8

4.December 7

Ans: 4 – December 7

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here