Current Affairs Today Quiz 7th December 2018

0
125
Current Affairs Today Quiz 7th December 2018
Current Affairs Today Quiz 7th December 2018

Current Affairs Today Quiz 7th December 2018

Take daily current affairs Quiz of 7th December 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 7th December 2018 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who has won the 2018 Sahitya Academi Award for short stories named “Aakh” in Kashmiri language?

1.S.Ramakrishnan

2.Mushtaq Ahmad Mushtaq

3.Kolakaluri Enoch

4.Rahman Abbas

Ans: 2 – Mushtaq Ahmad Mushtaq

2.Who has won the 2018 Sahitya Academi Award for Hindi language?

1.Anees Salim

2.Inderjeet Kesar

3.Chitra Mudgal

4.Sananta Tanti

Ans: 3 – Chitra Mudgal

3.What is the theme of the World Soil Day 2018 observed on December 5th?

1.Soil pollution

2.Solution & soil pollution

3.Beat the soil pollution

4.Be the Solution to soil pollution

Ans: 4 – Be the Solution to soil pollution

4.Who among the following has topped the 2018 Forbes India Rich list?

1.Azim Premji

2.Mukesh Ambani

3.Ratan Tata

4.Lakshmi Mittal

Ans: 2 – Mukesh Ambani

5.Which country is going to host the 2023 IAAF World Championships?

1.New Zealand

2.Netherlands

3.Hungary

4.Norway

Ans: 3 – Hungary

6.Who became the fastest bowler to take 200 test wickets recently?

1.Dale Steyn

2.Kagiso Rabada

3.Vernon Philander

4.Yasir Shah

Ans: 4 – Yasir Shah

7.According to Fitch ratings, what is the GDP projection of India for the Financial Year 2018-19?

  1. 7.2%

2. 7.4%

3. 7.1%

4. 7.5%

Ans: 1 – 7.2%

8.According to RBI guidelines, What percent of capital can be withdrawn for the firms having working capital of Rs.150 Crore & above? 

  1. 50%

2. 60%

3. 40%

4. 35%

Ans: 3 – 40%

9.Which country has won Admiral’s Cup Sailing Regatta 2018 at Indian Naval Academy, Ezhimala?

  1. Australia

2. Iran

3. Italy

4. Germany

Ans: 3 – Italy

10.With which country has India signed the pact for strengthening the renewable energy technologies recently?

  1. Switzerland

2. Norway

3. Canada

4. Sweden

Ans: 4 – Sweden

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here