Current Affairs Today Quiz 6th November 2018

0
221
Current Affairs Today Quiz 6th November 2018
Current Affairs Today Quiz 6th November 2018

Current Affairs Today Quiz 6th November 2018

Take daily current affairs Quiz of 6th November 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 6th November 2018.

Cracku Pass – Just Rs. 99

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.What was the theme of the Ayurveda Day celebrated in the country on November 5th?

1.Ayurveda for Public health

2.Ayurveda & India

3.Ayurveda in our home

4.Ayurveda & Medicine

Ans: 1 – Ayurveda for Public health

2.Who clinched the Rolex Paris Masters 2018 which is a part of the ATP World Tour Masters 1000 held in Paris, France ?

1.Novak Djokovic

2.Karen Kachanov

3.Roger Federer

4.Rafael Nadal

Ans: 2 – Karen Kachanov

3.Which nuclear submarine recently completed its 1st deterrence patrol, completing the Nuclear Triad of the country?

1.INS Karanj

2.INS Khanderi

3.INS Arihant

4.INS Vikrant

Ans: 3 – INS Arihant

4.Who was appointed the next ambassador of India to Japan?

1.NIna Tshering La

2.Sanjay Mitra

3.Injeti Srinivas

4.Sanjay Kumar Verma

Ans: 4 – Sanjay Kumar Verma

5.Who among the following was elected the AIBA ( International Boxing Association ) President?

1.Gafur Rakhimov

2.Wu Ching-kuo

3.Jacques Rogge

4.Thomas Bach

Ans: 1 – Gafur Rakhimov

6.Who was awarded with Sultan Azlan Shah Award at the FIH ( International Hockey Federation) Honorary Awards Ceremony at New Delhi?

1.Chaiyapak Siriwat

2.Alexander Ovechkin

3.Sidney Crosby

4.Herman Kruis

Ans: 1 – Chaiyapak Siriwat

7.Which Indian film is the only Asian film to be screened at the 13th Rome Film Festival, 2018?

1.Pather Panchali

2.Village Rockstars

3.Mere pyaare Prime Minister

4.Fly Away Solo

Ans: 3 – Mere pyaare Prime Minister

8.What is the name of the programme jointly conducted by the National Mission For Clean Ganga  & HCL Foundation to engage students in the Afforestation & Public Outreach Activities?

1.Ganga Mela

2.Bal Ganga Mela

3.Ganga Udhyam

4.Vidya Ganga

Ans: 2 – Bal Ganga Mela

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

9.Which scheme was announced in the Union Budget 2018-19 with an outlay of 500crore to stabilise the prices & supply of Tomato, Onion & Potato ?

1.Operation Yellow

2.Operation TOP

3.Operation Greens

4.Operation Veg

Ans: 3 – Operation Greens

10.Who is the chairman of the 15th Finance Commission, which recently held discussions with External Affairs Ministry?

1.Y.V.Reddy

2.Rangarajan

3.Arun Jaitley

4.N.K.Singh

Ans: 4 – N.K.Singh

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here