Current Affairs Today Quiz 30th October 2018

0
408
Current Affairs Today Quiz 30th October 2018
Current Affairs Today Quiz 30th October 2018

Current Affairs Today Quiz 30th October

2018

Take daily current affairs Quiz of 30th october 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 30th october 2018.

Cracku Pass – Just Rs. 99

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Which country became the 71st country to sign & 48th country to ratify International Solar Alliance Agreement ?

1.China

2.Japan

3.South Korea

4.Myanmar

Ans: 2 – Japan

2.Where did Union minister for Shipping, Road Transport & Highways lay the foundation stone for India’s largest dry dock ?

1.Naval Dockyard (Bombay)

2.Goa Shipyard Limited

3.Cochin Shipyard Limited

4.Jawaharlal Nehru Port Trust

Ans: 3 – Cochin Shipyard Limited

3.Which among the following has developed the less polluting crackers named SAFAR, SWAS, STAR ?

1.Council of Scientific and Industrial Research

2.Central Scientific Instruments Organisation

3.Indian National Science Academy

4.National Institute for Interdisciplinary Science and Technology

Ans:1 – Council of Scientific and Industrial Research

4.Who is the author of the book named ‘ Yoga & Mindfulness ‘ , which was recently released by the Vice – President of India ?

1.Ruskin Bond

2.Arundhati Roy

3.Baba Ramdev

4.Mansi Gulati

Ans: 4 – Mansi Gulati

5.Which countries among the following have jointly received Asian Hockey Champions Trophy ?

  1. India & Southkorea

2.Pakistan & Japan

3.India & china

4.India & Pakistan

Ans: 4 – India & Pakistan

6.According to Standard Chartered, which country is the Asia’s top investment savvy economy ?

1.China

2.Hongkong

3.Singapore

4.India

Ans: 4 – India

7.What is the name of the 1st UAE – made Earth Observation satellite launched by a Japanese rocket into the orbit ?

1.Khalifasat

2.Khalimasat

3.Khilafatsat

4.Quransat

Ans: 1 – Khalifasat

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

8.Who is the Ireland’s new President elected for the 2nd term ?

1.Michael Ontario

2.Michael Pompeo

3.Michael D.Higgins

4.Enda Kenny

Ans: 3 – Michael D.Higgins

9.Where did the Union Minister for Food Processing Industries Mrs. Harsimrat Kaur Badal launch the Gujarat’s 1st Mega Food Park ?

  1. Ahemdabad

2.Gandhinagar

3.Surat

4.Dahej

Ans: 3 – Surat

10.What is the name of the India’s first semi – high speed train built by the Integral Coach Factory, Chennai ?

1.Train- 19

2.Train- 18

3.Train- 20

4.Train- 21

Ans: 2 – Train-18

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here