Current Affairs Today Quiz 22nd, 23rd & 24th December 2018

0
227
Current Affairs Today Quiz 22nd, 23rd & 24th December 2018
Current Affairs Today Quiz 22nd, 23rd & 24th December 2018

Current Affairs Today Quiz 22nd, 23rd & 24th December 2018

Take daily current affairs Quiz of 22nd, 23rd & 24th December 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 22nd, 23rd & 24th December 2018 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.According to the Ministry Of Women and Child Development, which states are the best performing states under the Pradhan Mantri Matru Vandana Yojana?

1.Andhra Pradesh

2.Madhya Pradesh

3.Himachal Pradesh

4.All Of The Above

Ans: 4 – All Of The Above

2.Which state Assembly has passed the anti-mob violence bill, 2018 recently?

1.Nagaland

2.Mizoram

3.Manipur

4.Assam

Ans: 3 – Manipur

3.Where was the 55th Skoch Summit held recently?

1.New Delhi

2.Mumbai

3.Calcutta

4.Chennai

Ans: 1 – New Delhi

4.What is the new capital of Burundi?

1.Kampala

2.Gitega

3.Kigali

4.Lilongwe

Ans: 2 – Gitega

5.Who is the head of the Logistics Development Committee i.e, formed by the Economic Advisory Council to the PM?

1.Amitabh Kant

2.V.K.Saraswat

3.Rangarajan

4.Bibek Debroy

Ans: 4 – Bibek Debroy

6.Which country’s Stock Exchange has overtook the Germany’s Stock Exchange to become the World’s 7th largest Stock Exchange?

1.Brazil

2.Argentina

3.India

4.Peru

Ans: 3 – India

7.When is the National Mathematics Day observed in India?

1.December 23

2.December 22

3.December 26

4.December 24

Ans: 2 – December 22

8.According to Niti-Aayog, Which states are the best performing states in the Sustainable Development Goals India Index?

1.Kerala

2.Himachal Pradesh

3.Both 1 & 2

4. Tamil Nadu

Ans: 3 – Both 1 & 2

9.Regarding which among the following has the UN General Assembly adopted a global framework recently?

1.International Migration

2.Climate Change

3.Poverty

4.Health

Ans: 1 – International Migration

10.Where was the 2018 Global SME Business Summit held?

1.Tokyo

2.Beijing

3.New Delhi

4.Buenos Aires

Ans: 3 – New Delhi

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here