Current Affairs Today Quiz 25th & 26th December 2018

0
375
Current Affairs Today Quiz 25th & 26th December 2018
Current Affairs Today Quiz 25th & 26th December 2018

Current Affairs Today Quiz 25th & 26th December 2018

Take daily current affairs Quiz of 25th & 26th December 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 25th & 26th December 2018 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.In whose honour was the Rs.100 commemorative coin released by the Prime minister Narendra Modi recently?

1.Deen Dayal Upadhyaya

2.Shyam Prasad Mukherjee

3.Atal Bihari Vajpayee

4.Madan Mohan Malviya

Ans: 3 – Atal Bihari Vajpayee

2.Which Rail-Road bridge over Brahmaputra river in Assam was dedicated by the Indian Prime Minister to the Nation?

1.Bogibeel Bridge

2.Bhupen Hazarika Setu

3.Nehru Setu

4. Kolio-Bhomara Setu

Ans: 1 – Bogibeel Bridge

3.What is the theme of the “National Consumers Day” 2018?

1.Consumerism

2.Timely Disposal Of Consumer Complaints

3.Consumer Complaints

4.Consumer And Manufacturer

Ans: 2 – Timely Disposal Of Consumer Complaints

4.Who has been awarded with the first ever F1 Drivers’ Driver Of The Year Award?

1.Max Verstappen

2.Lewis Hamilton

3.Daniel Riccardio

4.Sebastian Vettel

Ans: 2 – Lewis Hamilton

5.Who became the fastest Asian to cycle the globe?

1.Bikram Singh

2.Ji Cheng

3.Chun Kai Feng

4.Vedangi Kulakarni

Ans: 4 – Vedangi Kulakarni

6.When is the National Farmers Day celebrated all over India?

1.December 21

2.December 22

3.December 24

4.December 23

Ans: 4 – December 23

7.Presently what percent of Angel Tax was laid on the investments by the external Investors in a start-up or company?

1.30%

2.20%

3.10%

4.40%

Ans: 1 – 30%

8.Who is appointed recently as the US Acting Secretary of Defence?

1.Mike Pompeo

2.Gina Haspel

3.Patrick Shannan

4.James Mattis

Ans:3 – Patrick Shannan

9.Which Satellite was launched by the SpaceX through Falcon 9 rocket from Florida, US?

1.GPRS – III

2.GPS – III

3.GPS – I

4.GPS – II

Ans: 2 – GPS – III

10.Where is the India’s first Music museum going to be setup?

1.Andhra Pradesh

2.Tamil Nadu

3.Karnataka

4.Kerala

Ans: 2 – Tamil Nadu

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here