Current Affairs Today Quiz 21st December 2018

0
276
Current Affairs Today Quiz 21st December 2018
Current Affairs Today Quiz 21st December 2018

Current Affairs Today Quiz 21st December 2018

Take daily current affairs Quiz of 21st December 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 21st December 2018 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Which among the following bodies released the document named “Strategy For New India @75” defining the objectives for 2022-23?

1.Ministry Of Finance

2.Finance Commission

3.Department Of Industrial Policy And Promotion

4.Niti Aayog

Ans: 4 – Niti Aayog

2.Who is the new India’s Women cricket team Head coach?

1.Purnima Rau

2.Gary Kristen

3.WV Raman

4.Tushar Arothe

Ans: 3 – WV Raman

3.Where is the Global Aviation Summit going to take place in January 2019?

1.Chennai

2.New Delhi

3.Mumbai

4.Hyderabad

Ans: 3 – Mumbai

4.According to the Startup Ranking 2018, which state is adjudged the best performing state?

1.Andhra Pradesh

2.Gujarat

3.Telangana

4.Kerala

Ans: 2 – Gujarat

5.Who is appointed as the next Ambassador of India to the United States Of America?

1.Navtej Sarna

2.Harsh Vardhan Shringla

3.Arun Kumar Singh

4.Subrahmanyam Jaishankar

Ans: 2 – Harsh Vardhan Shringla

6.What is the limit set by the RBI recently for the total outstanding External Commercial Borrowings?

  1. 7.5% of GDP

2. 6.5% of GDP

3. 6.0% of GDP

4. 8.5% of GDP

Ans: 2 – 6.5% of GDP

7.Under which Article of the Jammu & Kashmir constitution is the President’s Rule set to be imposed in Jammu & Kashmir?

1.Article 92

2.Article 95

3.Article 100

4.Article 89

Ans: 1 – Article 92

8.Who is the present Chairman of Telecom Regulatory Authority Of India?

1.Madhavi Divan

2.Rekha Sharma

3.Ajay Bhushan

4.R.S.Sharma

Ans: 4 – R.S.Sharma

9.According to the report of the Reporters without Borders, what is the position of India in the deadly violent and abusive treatment of Journalists?

  1. 9

2. 5

3. 13

4. 12

Ans: 2 – 5

10.When was the World Solidarity Day observed across the world?

1.December 22

2.December 24

3.December 25

4.December 20

Ans: 4 – December 20

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here