Current Affairs Today Quiz 16th November 2018

0
307
Current Affairs Today Quiz 16th November 2018
Current Affairs Today Quiz 16th November 2018

Current Affairs Today Quiz 16th November 2018

Take daily current affairs Quiz of 16th November 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 16th November 2018 from PIB, DD News & Hindu Newspaper  useful for UPSC, SSC, RPF & Banking exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who has inaugurated the 4th edition of International Conference on Gerontology & Geriatric Medicine at AIIMS, New Delhi?

1.Dr.Jitendra Singh

2.Mukhtar Abbas Naqvi

3.Ram Vilas Paswan

4.Narendra Modi

Ans: 1 – Dr.Jitendra Singh

2.What is the estimated value of exports of India from April-October 2018 in the recently released report of Ministry of Commerce & Industry?

1.608.32 billion USD

2.508.32 billion USD

3.400.32 billion USD

4.308.32 billion USD

Ans: 4 – 308.32 billion USD

3.Which body has organised seminar on International Standards & the 4th Industrial Revolution to mark the World Standards Day 2018?

1.Ministry Of Commerce

2.Bureau Of Indian Standards

3.Ministry Of Statistics & Programme Implementation

4.Department Of Industrial Policy & Promotion

Ans: 2 – Bureau Of Indian Standards

4.Who has been conferred with the lifetime achievement award for her contribution to the women empowerment & gender equality at ‘Indian Social Work Congress’ 2018?

1.Aruna Roy

2.Medha Patkar

3.Martha Ferrel

4.Aruna Swaminathan

Ans: 3 – Martha Ferrell

5.On which among the following days was the World Philosophy Day observed?

1.November 15

2.November 14

3.November 16

4.November 17

Ans: 1 – November 15

6.According to the International Energy Agency’s ‘World Energy Outlook’ Report, which is going to replace the coal as 2nd largest energy source after oil by 2030?

1.Shale Gas

2.Natural Gas

3.Petroleum

4. Liquified Petroleum Gas

Ans: 2 – Natural Gas

7.Who among the following has resigned from the post of non-executive chairman, Yes bank?

1.Amitabh Chowdary

2.Rana Kapoor

3.Ashok Chawla

4.B.Sri Ram

Ans: 3 – Ashok Chawla

8.Who has sworn in as the Chief Justice of Tripura High Court recently?

1.B.RadhaKrishnan

2.Sanjay Carol

3.N.H.Patel

4.M.Kurien Joseph

Ans: 2 – Sanjay Carol

9.What is the amount of money recently injected by the RBI into the economy through Open Market Operations?

1.Rs.10,000Cr

2.Rs.15,000Cr

3.Rs.16,000Cr

4.Rs.12,000Cr

Ans: 4 – Rs.12,000Cr

10.For whose development were the two programmes ‘Leadership For Academicians Programme’ (LEAP) & ‘Annual Refresher Programme In Teaching’ Programme (ARPIT) were launched by the Minister of State Of MHRD , Dr.Satya Pal Singh?

1.Higher Education Faculty

2.PHD pursuing Fellows

3.Graduate Students

4.Primary School Teachers

Ans: 1 – Higher Education Faculty

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here