Current Affairs Today Quiz 15th November 2018

0
393
current affairs today quiz 15th november
current affairs today quiz 15th november

Current Affairs Today Quiz 15th November 2018

Take daily current affairs Quiz of 15th November 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 15th November 2018 from PIB, DD News & Hindu Newspaper useful for UPSC, SSC, RPF & Banking exams.

Cracku Pass – Just Rs. 99

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Which communication satellite was successfully launched recently by the ISRO made launch vehicle GSLV MARK-III D2 into the Geosynchronous Transfer Orbit?

1.GSAT-11

2.GSAT-30

3.GSAT-19

4.GSAT-29

Ans: 4 – GSAT-29

2.What is the theme of the Conference of Central & State Organisations that is going to be conducted in Dharmasala, Himachal Pradesh by the ministry of statistics & programme implementation ?

1.Official Statistics

2.Quality  &  Official Statistics

3.Quality in Statistics

4.Quality Assurance in Official Statistics

Ans: 4 – Quality Assurance in Official Statistics

3.Who was assigned the additional portfolio of Ministry of Parliamentary Affairs after the sudden demise of Ananth Kumar?

1.Narendra Singh Tomar

2.Sadananda Gowda

3.Arun Jaitley

4.Narendra Modi

Ans: 1 – Narendra Singh Tomar

4.Where was the 4th edition of INTEX SouthAsia inaugurated?

1.Tokyo

2.Beijing

3.Colombo

4.New Delhi

Ans: 3 – Colombo

5.Which country is the partner country for the India International Trade Fair that was inaugurated at New Delhi?

1.Nepal

2.Afghanistan

3.Sri Lanka

4.Pakistan

Ans: 2 – Afghanistan

6.Who was awarded with the La Liga Player of the Year Award for the year 2017-18?

1.Neymar Jr

2.David Beckhem

3.Lionel Messi

4.Cristiano Ronaldo

Ans: 3 – Lionel Messi

7.On which day was the World Children’s Day celebrated?

1.November 20

2.November 21

3.November 22

4.November 23

Ans: 1 – November 20

8.According to the ‘World Energy Outlook’ Report of the International Energy Agency which country is going to surpass USA as the 2nd largest emitter of CO2 after China by 2040?

1.Brazil

2.Russia

3.India

4.Japan

Ans: 3 – India

9.Who has announced resignation from the post of MD & CEO, Ashok Leyland recently? 

1.Vinod Dasari

2.Binny Bansal

3.Dheeraj Hinduja

4.Naveen Hinduja

Ans: 1 – Vinod Dasari

10.What is the theme of the World Diabetes Day observed on 14th november?

1.Diabetes

2.The Family & Diabetes

3.Diabetes in the World

4.World & the Diabetes

Ans: 2 – The Family & Diabetes

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here