Current Affairs Today Quiz 17th, 18th & 19th November 2018

0
391
Current Affairs Quiz 17th, 18th & 19th November 2018
Current Affairs Quiz 17th, 18th & 19th November 2018

Current Affairs Today Quiz 17th, 18th & 19th November 2018

Take daily current affairs Quiz of 17th, 18th & 19th November 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 17th, 18th & 19th November 2018 from PIB, DD News & Hindu Newspaper useful for UPSC, SSC, RPF & Banking exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who among the following was appointed as the first ever youth ambassador of UNICEF India?

1.Virat Kohli

2.Hima das

3.Mary Kom

4.P.V.Sindhu

Ans: 2 – Hima das

2.Where was the first World Tolerance Summit inaugurated in the view of World Tolerance Day observed on November 16th?

1.Dubai

2.Oman

3.Qatar

4.Saudi Arabia

Ans: 1 – Dubai

3.Who has won the International Billiards & Snooker Federation title in the 150-up format held at Yangon, Myanmar?

1.Allison Fisher

2.Earl Strickland

3.Willi Hoppe

4.Pankaj Advani

Ans: 4 – Pankaj Advani

4.UNSC has recently lifted off the sanctions from ____  after 9 years due to improvement of the relations with its neighbouring countries.

1.Ethiopia

2.Somalia

3.Eritrea

4.Qatar

Ans: 3 – Eritrea

5.Who was the person known as the Brand Father of Advertising passed away recently in Mumbai?

1.Charles Saatchi

2.Alyque Padamsee

3.William Paaley

4.John Wanamaker

Ans: 2 – Alyque Padamsee

6.Who has been appointed as the new Brexit Secretary by the Britian Government?

1.Stephen Barclay

2.Jeremy Hunt

3.Boris Jhonson

4.William Hague

Ans: 1 – Stephen Barclay

7.What is the Word of the Year 2018 announced by the Oxford Dictionary?

1.Post-truth

2.Gaslighting

3.Toxic

4.Techlash

Ans: 3 – Toxic

8.Dhamma Chakka, The wheel of law is incorporated in the state emblem of ____

1.Telangana

2.Arunachal Pradesh

3.Tamil Nadu

4.Andhra Pradesh

Ans: 4 – Andhra Pradesh

9.Where was the Joint Military Exercise of India & Russia INDRA conducted recently?

1.Jhansi

2.Allahabad

3.Moscow

4.Vladivostok

Ans: 1 – Jhansi

10.In which country was the Africa’s first high speed railway line inaugurated?

1.South Africa

2.Morocco

3.Egypt

4.Ethiopia

Ans: 2 – Morocco

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here