Current Affairs 9th January 2019 Today Quiz

0
283
Current Affairs 9th January 2019 Today Quiz
Current Affairs 9th January 2019 Today Quiz

Current Affairs 9th January 2019:

Take today’s Quiz of current affairs of 9th January 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 9th January 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who among the following is reinstated as the CBI director by the Supreme court recently?

1.M.Nageswara Rao

2.Rakesh Asthana

3.Alok Verma

4.Bimal Jalan

Ans: 3 – Alok Verma

2.Who is the head of the committee formed by the RBI to strengthen the safety and security of the digital payments?

1.Ajay Bhushan Pandey

2.Nandan Nilekani

3.Rangarajan

4.Raghuram Rajan

Ans: 2 – Nandan Nilekani

3.Which is the body constituted under CGST Act, 2017 to forward the input tax credit to the final consumers?

1.GST Council

2.National AntiProfiteering Authority

3.GST Network

4.GST Committee

Ans: 2 – National Anti-Profiteering Authority

4.Who is the Norwegian Prime Minister who has visited India recently?

1.Jens Stoltenberg

2.Per Sandberg

3.Siv Jensen

4.Erna Solberg

Ans: 4 – Erna Solberg

5.Where will the 4th Raisina Dialogue take place?

1.Mumbai

2.New Delhi

3.Pune

4.Chennai

Ans: 2 – New Delhi

6.Who is the first Indian to be appointed as the president of Global Solar Council, USA?

1.Pranav R Mehta

2.Dr.David Renne

3.Gita Gopinath

4.R.N.Malhotra

Ans: 1 – Pranav R Mehta

7.Where is the 2019 Khelo India Youth Games event going to take place?

1.Hyderabad

2.Chennai

3.Indore

4.Pune

Ans: 4 – Pune

8.According to the First Advance Estimates by the Central Statistics Organisation, what is the GDP growth predicted for the year 2018-19?

1.7%

2.7.4%

3.7.1%

4.7.2%

Ans: 4 – 7.2%

9.Where is the 2019 Kumbh Mela going to be held from January 15?

1.Lucknow

2.Ayodhya

3.Prayagraj

4.Patna

Ans: 3 – Prayagraj

10.What is the new 33rd district formed in Tamilnadu?

1.Theni

2.Nagapattinam

3.Kallakurichi

4.Dindigul

Ans: 3 – Kallakurichi

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here