Current Affairs 9th April 2019 Today Quiz

0
264
Current Affairs 9th April 2019 Today Quiz
Current Affairs 9th April 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of  9th April 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 9th April 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Which is the indigenous artillery gun of caliber 155X45 mm that has been recently inducted into Indian Army?

1.Bofors

2.Prithvi

3.Dhanush

4.Agni

Ans: 3 – Dhanush

2.Who has been recently appointed as India Men’s Hockey team coach?

1.Harendra Singh

2.Graham Reid

3.Harmanpreet Singh

4.Shaad Ali

Ans: 2 – Graham Reid

3.Who has won the 2019 WTA Monterrey Open Women’s Singles title?

1.Maria Sharapova

2.Serena Williams

3.Victoria Azarenka

4.Garbine Muguruza

Ans: 4 – Garbine Muguruza

4.Which company has won the “Global Slag Company of the Year” at the 2019 Global Slag Conference and Exhibition?

1.Tata Steel

2.Bhushan Steel

3.Jindal Steel

4.JSW Steel

Ans: 1 – Tata Steel

5.Which educational institution has topped the 2019 National Institute Ranking Framework rankings?

1.IIT Bombay

2.IIT Madras

3.IIT Kharagpur

4.IIT Bhuneswar

Ans: 2 – IIT Madras

6.What is the name of the military exercise between Morocco and USA that has been recently commenced in Morocco?

1.Afro-american Lion 2019

2.American Lion 2019

3.African Lion 2019

4.African Tiger 2019

Ans: 3 – African Lion 2019

7.Who has won the 2019 Malaysian Open Men’s Singles title?

1.Lin Dan

2.Chen Long

3.Kento Momoto

4.Din Lin

Ans: 1 – Lin Dan

8.Who was the Amicus Curiae appointed by the Kerala High Court who has submitted report on Kerala Floods recently?

1.Kurien Joseph

2.Jacob P.Alex

3.Naren Chauhan

4.Ravindra Kumar

Ans: 2 – Jacob P.Alex

9.Where is the 2019 ICC Cricket World Cup going to be held?

1.UAE

2.Qatar

3.Saudi Arabia

4.Jordon

Ans: 1 – UAE

10.Which organisation has been declared by the USA as a terrorist organisation?

1.Revolting Guard Corps

2.Revolutionary Guard Corps

3.Revolutionary Guard Cadets

4.Revolutionary Corps

Ans: 2 – Revolutionary Guard Corps

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here