Current Affairs 8th March 2019 Today Quiz

0
340
Current Affairs 8th March 2019 Today Quiz
Current Affairs 8th March 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 8th March 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 8th March 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.What is the theme of the International Women’s Day 2019?

1.Women’s power

2.Think equal, build smart, innovate for change

3.Think smart, build equal

4.Women Empowerment

Ans: 2 – Think equal, build smart, innovate for change

2.Which space organisation is set to carry all female space walk?

1.ISRO

2.SPACEX

3.NASA

4.JAXA

Ans: 3 – NASA

3.Who is the Japanese architect who has won the 2019 Architecture Pritzker Prize?

1.Arata Isozaki

2.Kenzō Tange

3.Toyo Ito

4.Fumihiko Maki

Ans: 1 – Arata Isozaki

4.Which is the app launched by the Google India for the reading and comprehensive skills development of the Chidren?

1.Likho

2.Pado

3.Bolo

4.Dhundho

Ans: 3 – Bolo

5.Which company was recently fined 500 crore by the National Green Tribunal in connection with the emission case?

1.Tata

2.Toyota

3.Maruti Suzuki

4.Volkswagen

Ans: 4 – Volkswagen

6.Which new denomination coin is recently announced by the Finance Ministry?

  1. Rs.15

2. Rs.30

3. Rs.20

4. Rs.25

Ans: 3 – Rs.20

7.What is the name of the coffee table book launched by the Civil Aviation Ministry?

1.Cruising new heights – flying for all

2.Cruising new heights – flying for India

3.Cruising new heights – flying for People

4.Cruising new heights – flying for Indians

Ans: 1 – Cruising new heights – flying for all

8.Who is the former Zimbabwe cricket director banned from all cricket for 10 years by ICC?

1.Alistair Campbell

2.Enock Ikope

3.Henry Olonga

4.David Houghton

Ans: 2 – Enock Ikope

9.Which state has launched “Yuva Shree Arpan” Scheme for the entreprenuers?

1.West Bengal

2.Maharshtra

3.Chattisgarh

4.Jharkhand

Ans: 1 – West Bengal

10.Who is appointed the director of Bhabha Atomic Research Centre?

1.Rajeev Kumar

2.Rajnish Kumar

3.Ajit Kumar Mohanty

4.Amitabh Kant

Ans: 3 – Ajit Kumar Mohanty

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here