Current Affairs 8th January 2019 Today Quiz

0
291
Current Affairs 8th January 2019 Today Quiz
Current Affairs 8th January 2019 Today Quiz

Current Affairs 8th January 2019:

Take today’s Quiz of current affairs of 8th January 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 8th January 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Which state’s 1% calamity cess for two years was approved by GST panel recently ?

1.Bihar

2.Uttarakhand

3.UttarPradesh

4.Kerala

Ans: 4 – Kerala

2.According to the redrafted Citizenship Ammendment Bill, the non-muslim illegal immigrants From which countries will be provided citizenship?

1.Afghanistan

2.Pakistan

3.Bangladesh

4.All Of The Above

Ans: 4 – All Of The Above

3.Recently how much percent quota for economically weaker sections under general category in educational institutions & government jobs was approved by the Union Cabinet? 

1.20%

2.30%

3.10%

4.5%

Ans: 3 – 10%

4.Who became the first Asian woman to host the Golden Globe Awards and win an award as the best actress in television series?

1.Sandra Oh

2.Regina King

3.Lady Gaga

4.Rosamund Pike

Ans: 1 – Sandra Oh

5.Who has won the best actor award in comedy or musical at golden globe awards 2019?

1.Lin-manuel Miranda

2.Christian Bale

3.Robert Redford

4.John Reilly

Ans: 2 – Christian Bale

6.Who became the highest wicket taker for 2018 in all formats?

1.Bhuvneswar Kumar

2.Jasprit Bumrah

3.Kagiso Rabada

4.Kuldeep Yadav

Ans: 2 – Jasprit Bumrah

7.Who is the Malaysian monarch who has resigned before completion of his tenure?

1.Sultan Mohammad V

2.Abdul Halim

3.Nazrin Shah

4.Mahathir Bin Mohammad

Ans: 1 – Sultan Mohammad V

8.Who is the author of the book “Crusade Against Corruption” that was recently released by the Rajyasabha Deputy Chairman?

1.Vikram Seth

2.Amitav Ghosh

3.Manohar Manoj

4.Jhumpa Lahiri

Ans: 3 – Manohar Manoj

9.Which country has recently opened West Asia’s largest cathedral ?

1.Egypt

2.Morocco

3.Monaco

4.Iraq

Ans: 1 – Egypt

10.Which institution has won the “Best Exhibitor Award” at Indian Science Congress, 2019?

1.Indian Space Research Organisation

2.Defence Research and Development Organisation

3.Council Of Scientific And Industrial Research

4.Department Of Science & Technology

Ans: 2 – Defence Research and Development Organisation

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here