Current Affairs 7th March 2019 Today Quiz

0
289
Current Affairs 7th March 2019 Today Quiz
Current Affairs 7th March 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 7th March 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 7th March 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Which city is awarded the cleanest city award in Swachch Survekshan Awards 2019?

1.Pune

2.Indore

3.Bangalore

4.Kochi

Ans: 2 – Indore

2.Which day is observed as the “Janaushadi Diwas” in India?

1.March 1

2.March 3

3.March 4

4.March 7

Ans: 4 – March 7

3.Who is the chairman of the Parliamentary Committee of IT?

1.Anurag Thakur

2.Ghulam Nabi Azad

3.Arun Jaitley

4.Dr.Harshavardhana

Ans: 1 – Anurag Thakur

4.Which capital in India is adjudged as the “cleanest capital city” in Swachh Survekshan Awards 2019?

1.Ranchi

2.Raipur

3.Bhopal

4.Jaipur

Ans: 3 – Bhopal

5.Who is elected the first female prime minister of Estonia?

1.Kaja Kallas

2.Kadri Simson

3.Kersti Kaljulaid

4.Yana Toom

Ans: 1 – Kaja Kallas

6.Which city is the world’s most polluted city for 2018 according to the World Air Quality Report?

1.Lucknow

2.Kanpur

3.Ghaziabad

4.Gurugram

Ans: 4 – Gurugram

7.How many permanent GPS stations were set up by Geological Survey of India recently?

  1. 21

2. 22

3. 24

4. 25

Ans: 2 – 22

8.Which among the following countries are going to participate in the 2022 Asian Games?

1.Oceania coutries

2.European coutries

3.African countries

4.North American coutries

Ans: 1 – Oceania coutries

9.Which sports Federation has been recognised as the National Sports Federation recently by the Ministry of Youth Affairs & Sports?

1.Athletic Federation of India

2.Badminton Federation of India

3.Kudo International Federation India

4. Table Tennis Federation of India

Ans: 3 – Kudo International Federation India

10.What is the position of India’s richest person Mukesh Ambani in the Forbes World’s Richest Billionaire list 2019?

  1. 13

2.  14

3. 10

4. 16

Ans: 1 –  13

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here