Current Affairs 6th February 2019 Today Quiz

0
287
Current Affairs 6th February 2019 Today Quiz
Current Affairs 6th February 2019 Today Quiz

Current Affairs 6th February 2019:

Take today’s Quiz of current affairs of 6th February 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of  6th February 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.What is the 40th communication satellite succesfully launched by the ISRO from French Guiana recently?

1.GSAT -11

2.GSAT -31

3.GSAT -7

4.GSAT -20

Ans: 2 – GSAT -31

2.What is the theme of the National Road Safety Week 2019?

1.Sadak Suraksha – Bharath Raksha

2.Sadak Suraksha – Swasthya Raksha

3.Sadak Suraksha – Jeevan Raksha

4.Sadak Suraksha – Manav Raksha

Ans: 3 – Sadak Suraksha – Jeevan Raksha

3.With which country has India signed an agreement recently in the field of coal mining activities?

1.Sweden

2.Ireland

3.Norway

4.Poland

Ans: 4 – Poland

4.Which ministry has launched the “Shehri Samridhhi” Utsav to extend the reach of Deen Dayal Upadhyay – National Urban Livelihood Mission recently?

1.Ministry of Rural Development

2.Ministry of Housing & Urban Affairs

3.Ministry Of Home Affairs

4.Ministry of Commerce

Ans: 2 – Ministry of Housing & Urban Affairs

5.Who has headed the 6th meeting of the Mission Steering Group of the National Health Mission?

1.Ashok Kumar Choubey

2.J.P.Nadda

3.Narendra Modi

4.Piyush Goyal

Ans: 1 – Ashok Kumar Choubey

6.According to the Finance ministry, what is the GDP growth rate predicted for the year 2019-20?

  1. 7.2%

2. 7.5%

3. 7.3%

4. 7.4%

Ans: 2 – 7.5%

7.To which year does the Azerbaijan extended its contract to host the Formula1 race?

  1. 2024

2. 2022

3. 2021

4. 2023

Ans: 4 – 2023

8.Where is the 2nd Edition of the World Count Festival held?

1.Jabalpur

2.Bhopal

3.Pune

4.Mumbai

Ans: 3 – Pune

9.When was the Pradhan Mantri Ujjwala Yojana launched?

  1. May 1, 2016

2. May 1, 2015

3. May 1, 2014

4. May 1, 2017

Ans: 1 – May 1, 2016

10.Who is appointed as the Nepal’s Ambassador to India?

1.Raj Bahadur

2.Nilambar Acharya

3.Shyam Saran

4.Krishna Rasgotra

Ans: 2 – Nilambar Acharya

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here