Current Affairs 5th March 2019 Today Quiz

0
327
Current Affairs 5th March 2019 Today Quiz
Current Affairs 5th March 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 5th March 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 5th March 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Recently second meeting between heads of North Korea and USA was held in Hanoi, Vietnam. Where was the first meeting held?

1.Myanmar

2.Mexico

3.Singapore

4. Canada

Ans: 3 – Singapore

2.Where did the Sampriti-2019, a joint military exercise between India and Bangladesh commence?

1.Jhansi

2.Dhaka

3.Tangail

4.Jodhpur

Ans: 3 – Tangail

3.Who topped the latest ICC ODI Women’s bowler rankings?

1.Meghan Scutt

2.Jhulan Goswami

3.Stefanie Taylor

4.Meg Lanning

Ans: 2 – Jhulan Goswami

4.Which day is observed as the National Safety Day in India?

1.March 9

2.March 5

3.March 6

4.March 4

Ans: 4 – March 4

5.Who is appointed as the first Lokayukta of Odisha?

1.Ajit Singh

2.Pranoy Kumar Musahary

3.Madanlal Laxmandas Tahaliyani

4.Virendra Singh

Ans: 1 – Ajit Singh

6.Who is awarded with the first Atal Bihari Vajpayee Lifetime Achievement Award recently?

1.Anil Thakur

2.Ujjaiynee Roy

3.Thanga Darlong

4.Lebu Karta

Ans: 3 – Thanga Darlong

7.Who has won the gold in Men’s 65kg Wrestling Freestyle category in the Dan Kolov-Nikola Petrov tournament in Ruse, Bulgaria?

1.Bajrang Punia

2.Sushil Kumar

3.Yogeshwar Dutt

4.Pawan Kumar

Ans: 1 – Bajrang Punia

8.Which country has topped the Nielsen Global Consumer Confidence Index 2019?

1.China

2.India

3.Japan

4.Hongkong

Ans: 2 – India

9.Who is reappointed the ICC Cricket Committee chairman for 3 years?

1.Sunil Gavaskar

2.Kapil Dev

3.Anil Kumble

4.Saurav Ganguly

Ans: 3 – Anil Kumble

10.Regarding which among the following an ordinance is made by the president recently to make it voluntary for the SIM cards and bank accounts?

1.PAN Card

2.Aadhar card

3.Voter Id

4.Passport

Ans: 2 – Aadhar card

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here