Current Affairs 5th February 2019 Today Quiz

0
395
Current Affairs 5th February 2019 Today Quiz
Current Affairs 5th February 2019 Today Quiz

Current Affairs 5th February 2019:

Take today’s Quiz of current affairs of 5th February 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of  5th February 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Which day is observed as the World Cancer Day to create awareness about the deadly disease?

1.February 3

2.February 2

3.February 4

4.February 1

Ans: 3 – February 4

2.What is the ranking of India in the latest ICC ODI rankings?

  1. Fourth

2. Third

3. First

4. Second

Ans: 4 – Second

3.Which state is adjudged as the best state in budgetary practices according to the Transparency International?

1.Maharashtra

2.Assam

3.Madhya Pradesh

4.Andhra Pradesh

Ans: 2 – Assam

4.Which country has withdrawn from the Intermediate Nuclear Forces Treaty with Russia?

1.USA

2.UK

3.France

4.China

Ans:  1 – USA

5.Which state has become the first state to implement the Price Monitoring & Research Unit in India?

1.West Bengal

2.Kerala

3.Tamil Nadu

4.Karnataka

Ans: 2 – Kerala

6.Which Regional Rural Banks are going to be merged to form Tamil Nadu Grama Bank?

1.Pallavan Grama Bank, Pandyaan Grama Bank

2.Pandyan Grama Bank, Chola Grama Bank

3.Chalukya Grama Bank, Pandyan Grama Bank

4.Chalukya Grama Bank, Chola Grama Bank

Ans: 1 – Pallavan Grama Bank, Pandyaan Grama Bank

7.Which state has launched the student scholarship scheme named “Kalia” scholarship scheme for the farmers’ children?

1.Rajasthan

2.Chattisgarh

3.Tripura

4.Odisha

Ans: 4 – Odisha

8.Which bank has bought the 14% stake in Annapurna Finance?

1.New Development Bank

2.Asian Development Bank

3.World Bank

4.Asian Infrastructure & Investment Bank

Ans:  2 – Asian Development Bank

9.Where is the 12th Regional Standards Conclave held?

1.Mumbai

2.Hyderabad

3.Bhubhaneswar

4.New Delhi

Ans: 3 – Bhubhaneswar

10.Which company has won the 2019 Aegis Graham Bell Award fro innovation in data science?

1.Quadrant Software System

2.Uniphore Software System

3.U Software System

4.Eastern Software System

Ans: 2 – Uniphore Software System

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here