Current Affairs 3rd April 2019 Today Quiz

0
274
Current Affairs 3rd April 2019 Today Quiz
Current Affairs 3rd April 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 3rd April 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 3rd April 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who among the following has won the 2019 F1 Bahrain Grand Prix title?

1.Sebastian Vettel

2.Lewis Hamilton

3.Daniel Riccardio

4.Max Verstappen

Ans: 2 – Lewis Hamilton

2.What is the theme of 2019 World Autism Awareness Day observed on 2nd April?

1.Modern Technologies, Active Participation

2.Assistive Technologies, World Participation

3.Assistive Technologies, Active Participation

4.Adaptive Technologies, Active Participation

Ans: 3 – Assistive Technologies, Active Participation

3.The Kandhamal Haldi that has got GI tag recently belongs to which state?

1.Odisha

2.Maharashtra

3.Madhya Pradesh

4.Chattisgarh

Ans: 1 – Odisha

4.With which country has India signed an agreement recently for the development and industrial use of Lithium?

1.Paraguay

2.Uruguay

3.Chile

4.Bolivia

Ans: 4 – Bolivia

5.Which bank is going to become the first lender to charge the UPI transactions from 1st may, 2019?

1.Punjab National Bank

2.ICICI bank

3.Kotak Mahindra bank

4. Bank of Baroda

Ans: 3 – Kotak Mahindra bank

6.Which Tamilian film maker has passed away recently?

1.J.Mahendran

2.Balu Mahendra

3.Atlee Kumar

4. S.P.Muthuraman

Ans: 1 – J.Mahendran

7.How many medals did India bag in the 2019 Asian Airgun Championship held in Taiwan?

  1. 30

2. 25

3. 20

4. 15

Ans: 2 – 25

8.Who is the Algerian president who has resigned from the post recently?

1.Abdelaziz Bouteflika

2.Ahmed Ouyahia

3.Houari Boumédiène

4.Rachid Nekkaz

Ans: 1 – Abdelaziz Bouteflika

9.Who is the current USA Secretary of State?

1.James N.Mattis

2.John Bolton

3.Mike Pence

4.Mike Pompeo

Ans: 4 – Mike Pompeo

10.How many orbits have been inducted with the satellites for the first time in the recent ISRO’s PSLV C-45 mission?

  1. 3

2. 4

3. 2

4. 1

Ans: 1 – 3

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here