Current Affairs 31st January 2019 Today Quiz

0
573
Current Affairs 31st January 2019 Today Quiz
Current Affairs 31st January 2019 Today Quiz

Current Affairs 31st January 2019:

Take today’s Quiz of current affairs of 31st January 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 31st January 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.According to the Transparency International, what is the rank of India in the 2019 Global Corruption Index?

  1. 81

2. 78

3. 71

4. 82

Ans: 2 – 78

2.Which day is observed as the National Martyr’s Day across India?

1.January 29

2.January 28

3.January 31

4.January 30

Ans: 4 – January 30

3.Where is the new campus of the National institute of Museum inaugurated by the Union Minister for HRD Prakash Javedkar?

1.Mawsynram

2.Noida

3.Gurugram

4.Faridabad

Ans: 2 – Noida

4.What is the name of the common digital currency issued by the Saudi Arabia and UAE together?

1.Aber

2.Ubel

3.Abel

4.Uber

Ans: 1 – Aber

5.Which country is going to host the G20 summit in 2021?

1.France

2.Hungary

3.Italy

4.Germany

Ans: 3 – Italy

6.Who is the chairman of the Lokpal Search Committee constituted to recommend the members of Lokpal?

1.Kuldip Singh

2.Ranjana Prakash Desai

3.Adarsh Goel

4.Ranjan Gogo

Ans: 2 – Ranjana Prakash Desai

7.When is the BREXIT set to take place?

1.March 20

2.March 28

3.March 8

4.March 29

Ans: 4 – March 29

8.Which Union Minister has been awarded with the Cornet Prize from the University of Pennsylvania for his work towards Power reforms and rural electrification?

1.Arun Jaitley

2.Narendra Singh Tomar

3.Piyush Goel

4. Rajnath Singh

Ans: 3 – Piyush Goel

9.Where was the Superbug gene, an antibiotic resistant gene detected for the first time?

1.Arctic

2.Australia

3.Asia

4.Europe

Ans: 1 – Arctic

10.Who among the following has inaugurated the first Swadesh Darshan Project in Sikkim?

1.Narendra Modi

2.K.J.Alphons

3.Amit Shah

4.Nirmala Sitharaman

Ans: 2 – K.J.Alphons

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here