Current Affairs 30th April & 1st May 2019 Today Quiz

0
2006
Current Affairs 30th April & 1st May 2019 Today Quiz
Current Affairs 30th April & 1st May 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 30th April & 1st May 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 30th April & 1st May 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Which country has become the 4th largest military spender in the world according to the Stockholm International Peace Research Institute?

1.USA

2.India

3.Saudi Arabia

4. China

Ans: 2 – India

2.Which country has announced withdrawl from the UN Arms Trade Treaty recently?

1.Canada

2.Russia

3.USA

4.UK

Ans: 3 – USA

3.Which team has won the 2019 Football Spanish La Liga title?

1.Juventus F.C.

2.AFC Ajax

3.Liverpool F.C.

4.Barcelona FC

Ans: 4 – Barcelona FC

4.Indian government has increased the import duty on wheat to how much percent?

  1. 80%

2. 40%

3. 60%

4. 70%

Ans: 2 – 40%

5.Which country has topped the 2019 ISSF World Cup medal tally?

1.South Korea

2.Japan

3.China

4.India

Ans: 4 – India

6.Which South African cricketer has been honoured with the Order of Ikhamanga in silver division recently?

1.Jacques Kallis

2.Brian Lara

3.Hashim Amla

4.AB de Villiers

Ans: 1 – Jacques Kallis

7.Who was the former Indian football player passed away recently?

1.Jeje Lalpekhlua

2. Poongam Kannan

3.Isaac Vanmalsawma

4.Vignesh Dakshinamurthy

Ans: 2 – Poongam Kannan

8.Which Philippines based personal care company has been acquired by Wipro?

1.Clinique

2.Lancome

3.Splash

4.Nivea

Ans: 3 – Splash

9.Who is the head of the panel formed by the IRDAI to review the microinsurance framework?

1.Urjit Patel

2.Sanjay Mitra

3.Rajneesh Kumar

4.Suresh Mathur

Ans: 4 – Suresh Mathur

10.Who has won the 2019 Badminton Asia Championship Men’s Singles title?

1.Kento Momoto

2.Sai Praneeth

3.Kidambi Srikanth

4.Chen Long

Ans: 1 – Kento Momoto

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here