Current Affairs 29th March 2019 Today Quiz

0
305
Current Affairs 29th March 2019 Today Quiz
Current Affairs 29th March 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 29th March 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 29th March 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who is appointed as the Ethics Officer of BCCI on adhoc-basis?

1.Justice Dipak Misra

2.Justice Pinaki Chandra Gosh

3.Justice D.K.Jain

4.Justice Atul Kumar Goel

Ans: 3 – Justice D.K.Jain

2.Which day is observed as the World Theatre Day?

1.March 27th

2.March 29th

3.March 25th

4.March 24th

Ans: 1 – March 27th

3.According to the Skytrax World Airport Awards, which airport is awarded the best global aviation hub?

1.Tokyo’s Haneda

2.Singapore’s Changi

3.Seoul’s Incheon

4.Doha’s Hamad

Ans: 2 – Singapore’s Changi

4.With which country has India recently signed an MoU to curb tax evasion by the MNCs?

1.USA

2.UK

3.France

4.Russia

Ans: 1 – USA

5.Who has written the book “Indian Fiscal Federalism” that has been recently published?

1.Urjit Patel

2.Y.V.Reddy

3.N.K.Singh

4.M.S.Swaminathan

Ans: 2 – Y.V.Reddy

6.The merger of Dena bank, Vijaya bank & Bank of Baroda is going to be effective from_______

1.July 1st, 2019

2.June 1st, 2019

3.May 1st, 2019

4.April 1st, 2019

Ans: 4 – April 1st, 2019

7. The closing ceremony of Africa India Field Training Exercise AFINDEX-19 is held in which city?

1.Bhopal

2.Pune

3.Bangalore

4.Trivendrum

Ans: 2 – Pune

8.To strengthen cooperation in which sector has India and African Union signed MoU recently?

1.Startup

2.Housing

3.Health

4.Education

Ans: 3 – Health

9.Who is appointed the new coach for Indian Men’s basketball team?

1.Zoran Visic

2.Veselin Matic

3.Keshav Kumar

4. Jay Prakash Singh

Ans: 2 – Veselin Matic

10.Which Union Budget has introduced the Electoral Bond Scheme ?

1.2016

2.2019

3.2018

4.2017

Ans: 4 – 2017

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here