Current Affairs 28th February 2019 Today Quiz

0
590
Current Affairs 28th February 2019 Today Quiz
Current Affairs 28th February 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 28th February 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 28th February 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.What is the theme of the Aviation Conclave 2019 inaugurated by Commerce Minister Suresh Prabhu?

1.Flying in India

2.Flying Above

3.Flying For All

4.Flying 2019

Ans:3 – Flying For All

2.What is the new railway zone announced by the Minister of Railways recently?

1.South Coast railway zone

2.South Central railway zone

3.West Coast railway zone

4.North Coast railway zone

Ans: 1 – South Coast railway zone

3.Who is reelected as the Nigerian President?

1.Bukola Saraki

2.Muhammadu Buhari

3.Yemi Osinbajo

4.Olusegun Obasanjo

Ans: 2 – Muhammadu Buhari

4.Atal Innovation Mission partnered with ____ to enhance creativity in Atal Tinkering Labs schools.

1.Google

2.Microsoft

3.Adobe

4.Facebook

Ans: 3 – Adobe

5.Who is going to confer the Shanti Swarup Bhatnagar Prizes for the years 2016, 2017 & 2018?

1.President

2.Union Finance Minister

3.Union Home Minister

4.Prime Minister

Ans: 4 – Prime Minister

6.Which day is observed as the World NGO Day worldwide?

1.February 27

2.February 26

3.February 25

4.February 24

Ans: 1 – February 27

7.Where was the 16th edition of BioAsia- 2019 conducted?

1.New Delhi

2.Hyderabad

3.Mumbai

4.Chennai

Ans: 2 – Hyderabad

8.What is the rank of India in the Inclusive Internet Index 2019 by the Economist Intelligence Unit?

  1. 41

2. 43

3. 45

4. 47

Ans: 4 – 47

9.Who is appointed as the Non-Executive Chairman of the IDBI bank?

1.Rajnish Kumar

2.Amitabh Chaudhary

3.Hemant Bhargava

4.B.Sri Ram

Ans: 3 – Hemant Bhargava

10.Which scheme was launched by the National Cooperative Development Corporation in november 2018  for the young entrepreneurs in cooperative sector?

1.Yuva Shakti

2.Yuva Sahakar

3.Yuva Bal

4.Yuva Shreni

Ans: 2 – Yuva Sahakar

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here