Current Affairs 26th February 2019 Today Quiz

0
208
Current Affairs 26th February 2019 Today Quiz
Current Affairs 26th February 2019 Today Quiz

Current Affairs 26th February 2019:

Take today’s Quiz of current affairs of 26th February 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 26th February 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Where is the 4th World Digital Health Partnership Summit inaugurated?

1.Chennai

2.Hyderabad

3.Mumbai

4.New Delhi

Ans: 4 – New Delhi

2.Who is named the 2018 “Player of the Year” by the Asian Hockey Federation?

1.Mandeep Singh

2.Harmanpreet Singh

3.Deepak Thakur

4.Vikas Dahiya

Ans: 2 – Harmanpreet Singh

3.Who is elected the Wrestling Federation of India President for the 3rd time?

1.Pawan Kumar

2.Dara Singh

3.Brij Bhushan Sharan Singh

4.Mahabali Shera

Ans: 3 – Brij Bhushan Sharan Singh

4.What is the theme of “Rising India Summit”2019?

1. Politics: Indian Priorities

2.Beyond Politics: Defining Indian Priorities

3.Beyond Economics: Indian Goals

4.Beyond History: Defining Indian People

Ans: 2 – Beyond Politics: Defining Indian Priorities

5.Who will present the Gandhi Peace Prizes for the years 2015, 2016, 2017?

1.Prime Minister

2.Defence Minister

3.Home Minister

4.President

Ans: 4 – President

6.Which country has inaugurated the month long “Festival Of India”?

1.Bangladesh

2.Bhutan

3.Nepal

4.Myanmar

Ans: 3 – Nepal

7.Which is the only Indian company to be featured in the World’s 50 Most Innovative Companies?

1.Jio Saavn

2.TCS

3.Paytm

4.Ola

Ans: 1 – Jio Saavn

8.Who is appointed the new Sudan Prime Minister?

1.Ibrahim Solih

2.Mohamed Tahir Ayala

3.Mohamed Iqbal

4.Salamn Ayala

Ans: 2 – Mohamed Tahir Ayala

9.Which day is observed as the Central Excise Day in India?

1.February 26

2.February 25

3.February 24

4.February 28

Ans: 3 – February 24

10.In which country is the one of the world’s largest multinational maritime exercise “Cobra Gold” conducted?

1.Thailand

2.Malaysia

3.Indonesia

4. Philippines

Ans: 1 – Thailand

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here