Current Affairs 26th April 2019 Today Quiz

0
499
Current Affairs 26th April 2019 Today Quiz
Current Affairs 26th April 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 26th April 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 26th April 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who has won the 2019 Rabindranath Tagore literary prize?

1.Raja Sen

2.Bappaditya Bandopadhyay

3.Manoj Michigan

4.Rana Dasgupta

Ans: 4 – Rana Dasgupta

2.Which country is the Guest of honour at the 2019 Abudhabhi International Book Fair?

1.India

2.USA

3.Sri Lanka

4.Nepal

Ans: 1 – India

3.What is the theme of the 2019 World Immunization Week observed from 24-30th April?

1.Protected together: Vaccines work

2.Protected together: Medicines work

3.Protected: Vaccines work

4.Protected together: Vaccines help

Ans: 1 – Protected together: Vaccines work

4.Insight lander spacecraft to Mars belongs to which space agency?

1.ISRO

2.NASA

3.JAXA

4.ESA

Ans: 2 – NASA

5.Where is the National Museum of Indian Cinema located which was visited by our Vice-president recently?

1.Bangalore

2.New Delhi

3.Mumbai

4.Chennai

Ans: 3 – Mumbai

6.Who has won the gold medal in the 52kg category of 2019 Asian Boxing Championship?

1.Kavinder Singh

2.Amit Panghal

3.Vijender Singh

4.Virender Panghal

Ans: 2 – Amit Panghal

7.Who is the Sri Lankan Defence Secretary resigned after Easter bombings in Srilanka? 

1.Hemasiri Fernando

2.Gotabhaya Rajapaksa

3.Maithripala Sirisena

4.Karu Jayasuriya

Ans: 1 – Hemasiri Fernando

8.The Bepicolombo mission of ESA (European Space Agency) and JAXA (Japan Aerospace Exploration Agency) is set to investigate which planet?

1.Mars

2.Mercury

3.Jupiter

4.Saturn

Ans: 2 – Mercury

9.Which is the Loksabha constituency of Primeminister Narendra Modi?

1.Prayag Raj

2.Bhopal

3.Varanasi

4.Vadodara

Ans: 3 – Varanasi

10.Which day is observed as World Malaria Day?

1.April 29

2.April 20

3.April 25

4.April 18

Ans: 3 – April 25

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here