Current Affairs 25th April 2019 Today Quiz

0
331
Current Affairs 25th April 2019 Today Quiz
Current Affairs 25th April 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 25th April 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 25th April 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Which is the world’s first Russian floating nuclear power plant that was successfully tested recently?

1.Akademik Lomonosov Nuclear Power Plant

2.Obninsk Nuclear Power Plant

3.Tianwan Nuclear Power Plant

4.Kalinin Nuclear Power Plant

Ans: 1 – Akademik Lomonosov Nuclear Power Plant

2.Which country has issued special stamp on Ramayana to commemorate the 70th anniversary of diplomatic ties with India?

1.China

2.Indonesia

3.Brunei

4.Malaysia

Ans: 2 – Indonesia

3.India is going to stop the import of oil from which country amid USA ending waiver sanctions?

1.Iran

2.Iraq

3.Saudi Arabia

4.Oman

Ans: 1 – Iran

4.Which day is celebrated as National Panchayati Raj day in India?

1.April 25th

2.April 26th

3.April 24th

4.April 20th

Ans: 3 – April 24th

5.RBI has divested its stake completely in which of the following banks recently?

1.IDBI Bank

2.Small Industries Development Bank of India

3.Export Import Bank

4.National Housing Bank

Ans: 4 – National Housing Bank

6.Who has won gold medal in the 2019 Asian Wrestling championship 65kg Men’s freestyle?

1.Sushil Kumar

2.Bajrang Punia

3.Yogewar Dutt

4.Narasing Yadav

Ans: 2 – Bajrang Punia

7.Who has resigned from the Secretary General post of ASSOCHAM recently?

1.Sudhir Chandra

2.Sanjay Mishra

3.Urjit Patel

4.Uday Kumar Varma

Ans: 4 – Uday Kumar Varma

8.Where was the 2019 Asian Athletics Championship held?

1.Muscat, Oman

2.Doha, Qatar

3.Tokyo, Japan

4.Beijing, China

Ans: 2 – Doha, Qatar

9.Where is the meeting between the leaders of Russia and North Korea Vladmir Putin & Kim-Jong-Un going to be held?

1.Vladivostok

2.Pyongyang

3.Moscow

4.Serbia

Ans: 1 – Vladivostok

10.Where is the 2019 ICC Cricket World Cup going to take place?

1.UAE

2.Australia

3.England & Wales

4.South Africa

Ans: 3 -England & Wales

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here