Current Affairs 22nd January 2019 Today Quiz

0
281
Current Affairs 22nd January 2019 Today Quiz
Current Affairs 22nd January 2019 Today Quiz

Current Affairs 22nd January 2019:

Take today’s Quiz of current affairs of 22nd January 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 22nd January 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Which country is the 5th largest economy in 2019 due to high GDP growth rate?

1.United Kingdom

2.Germany

3.France

4.India

Ans: 4 – India

2.Where is the second Defence Industrial corridor inaugurated by the Defence Minister Niramala Sitharaman?

1.Mumbai

2.Aligarh

3.Tirucharapalli

4.Chennai

Ans: 3 – Tirucharapalli

3.Who is appointed as the member of Central Electricity Regulatory Commission recently?

1.A.S.Bakshi

2.A.K.Singhal

3.P.K.Pujari

4.Indu Shekhar Jha

Ans: 4 – Indu Shekhar Jha

4.Which Indian Rupee notes are banned by the Nepal’s Central Bank?

  1. >500

2. >200

3. >100

4. >1000

Ans: 3 – >100

5.According to the Telecom Regulatory Authority Of India, what is the number of mobile subscribers in India?

  1. 110.18 Crore

2. 217.18 Crore

3. 100.18 Crore

4. 117.18 Crore

Ans: 4 – 117.18 Crore

6.What is the theme of the 2019 Pravasi Bharathiya Diwas?

1.Diaspora For India

2.Role Of Indian Diaspora in Educating India

3.Indian Diaspora in India

4.Role Of Indian Diaspora in buidiing New India

Ans: 4 – Role Of Indian Diaspora in buidiing New India

7.Who is elected the new president of Madagascar?

1.Didier Ratsirika

2.Albert Zafy

3.Andry Rajoelina

4.Omer Biriziky

Ans: 3 – Andry Rajoelina

8.With which country has India signed an MoU for the developing the modern facilities at Vipulananda Institute of aesthetic studies?

1.Myanmar

2.Thailand

3.Japan

4.Sri Lanka

Ans: 4 – Sri Lanka

9.On the 21st January, which among the following states have celebrated their statehood day?

1.Manipur

2.Meghalaya

3.Tripura

4.All of the above

Ans: 4 – All of the above

10.Indians of which age are allowed to travel in Nepal and Bhutan using Aadhar as a valid travel document?

  1. <15 & >65

2. <17 & >60

3. <14 & >60

4. <10 & >65

Ans: 1 – <15 & >65

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here