Current Affairs 21st & 22nd March 2019 Today Quiz

0
230
Current Affairs 21st & 22nd March 2019 Today Quiz
Current Affairs 21st & 22nd March 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 21st & 22nd March 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 21st & 22nd March 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.What is the theme of the World Happiness Day observed on March 20th?

1.Happy Happy

2.Happy Universe

3.Happy World

4.Happier together

Ans: 4 –  Happier together

2.Which country’s capital is renamed as Nursultan after the outgoing president?

1.Kazakhastan

2.Uzbekistan

3.Turkmenistan

4.Kyrzgystan

Ans: 1  – Kazakhastan

3.What is the name of the Iranian new year festival celebrated on March 21st?

1.Neenroz

2.Manroz

3.Nowruz

4.Nairoz

Ans: 3 – Nowruz

4.What is the rank of India in the 2019 World Happiness Report published by the UN SDSN?

  1. 133

2. 140

3. 145

4. 153

Ans: 2 – 140

5.Which is the Japanese space craft that recently surveyed the asteroid Ryugu’s surface?

1.Nozomi

2.Halka

3.Hayabusa – 2

4.Selene

Ans: 3 – Hayabusa – 2

6.Who became the first woman to be awarded with the 2019 Abel prize in the Mathematics field?

1.Evelyn Boyd Granville

2.Karen Uhlenbeck

3.Ingrid Daubechies

4.Cathleen Synge Morawetz

Ans: 2 – Karen Uhlenbeck

7.Which north eastern state has recently passed a bill to detect the illegal foreigners in the state?

1.Assam

2.Manipur

3.Mizoram

4.Nagaland

Ans: 3 – Mizoram

8.Who is the new president of Kazhakhastan?

1.Bakhytzhan Sagintayev

2.Nursultan Nazarbayev

3.Karim Massimov

4.Kassym-Jomart Tokayev

Ans: 4 – Kassym-Jomart Tokayev

9.Which city is the World’s expensive city according to the Economist Intelligence Unit Worldwide Cost of Living Survey?

1.Singapore

2.Hongkong

3.Paris

4.All of the above

Ans: 4 – All of the above

10.Who is the India’s first transgender election ambassador?

1.Gauri Sawant

2.Pramod Sawant

3.Anjali Ameer

4.Laxmi Tripathi

Ans: 1 – Gauri Sawant

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here