Current Affairs 20th March 2019 Today Quiz

0
205
Current Affairs 20th March 2019 Today Quiz
Current Affairs 20th March 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 20th March 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 20th March 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who is appointed as the first Lokpal in India recently?

1.IP Gautam

2.Mahender Singh

3.Pinaki Chandra Ghosh

4.Dinesh Kumar Jain

Ans: 3 – Pinaki Chandra Ghosh

2.Which two resolutions of India are adopted at the 4th session of United Nations Environment Programme?

1.Single use plastic and sustainable nitrogen management

2.sustainable oxygen management  and  Green house gases

3. Solid waste management  and Green house gases

4.Single use plastic and Green house gases

Ans: 1 – Single use plastic and sustainable nitrogen management

3.Where did 33rd edition of India – Indonesia Coordinated Patrol commence?

1.Chennai

2.Port Blair

3.Kavartti

4.Minicoy

Ans: 2 – Port Blair

4.Who has won the 2019 Swiss Open Badminton tournament Men’s Singles title?

1.Fajar Alfian

2.Sai Praneeth

3.Shi Yuqi

4.Shubhankar Dey

Ans: 3 – Shi Yuqi

5.Which state is going to conduct its first Otter census starting from Pilbhit Tiger Reserve?

1.Himachal Pradesh

2.Madhya Pradesh

3.Uttarakhand

4.Uttar Pradesh

Ans: 4 – Uttar Pradesh

6.Insolvency Bankruptcy Board of India signed MoU with which organisation regarding the implementation of Insolvency Bankruptcy Code recently?

1.SEBI

2.RBI

3.SBI

4.IRDAI

Ans: 1 – SEBI

7.What is the name of the India Srilanka Joint Military Exercise i.e, going to be conducted in Srilanka?

1.Military Shakti VI

2.Desha Shakti VI

3.Sneha Shakti VI

4.Mitra Shakti VI

Ans: 4 – Mitra Shakti VI

8.Which among the following teams has won the 2019 Indian Super League title ?

1.Atletico De Kolkata

2.Bengaluru FC

3.Chennaiyan FC

4.FC Goa

Ans: 2 – Bengaluru FC

9.In the 34th meeting of the GST council, rules are cleared for the implementation of which GST rate of affordable houses?

  1. 12%

2. 5%

3. 1%

4. 18%

Ans: 3 – 1%

10.Which government has signed an MoU with the EXIM bank for financing the infrastructure projects?

1.Mauritius

2.Maldives

3.Mozambique

4.Madagascar

Ans: 2 – Maldives

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here