Current Affairs 19th March 2019 Today Quiz

0
229
Current Affairs 19th March 2019 Today Quiz
Current Affairs 19th March 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 19th March 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 19th March 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who is the new Chief Minister of Goa?

1.Manohar Parrikar

2.Pramod Sawant

3.Michael Lobo

4.Chandrakant Kavlekar

Ans: 2 – Pramod Sawant

2.Which brand has emerged as the Best Brand of India for 2019?

1.Tata

2.Reliance

3.Airtel

4.All of the above

Ans: 4 – All of the above

3.Who is set to become the first Lokpal as selected by the Lokpal Search Committee recently?

1.Pinaki Chandra Ghose

2.Madan Lokur

3.Anil R. Dave

4.G. S. Singhvi

Ans: 1 – Pinaki Chandra Ghose

4.What is the position of India in the medal tally of 2019 Asian Youth Athletics Championship?

1.Third

2. Second

3. First

4. Fourth

Ans: 2 – Second

5.Which country’s court has issued an arrest warrant against Nirav Modi recently?

1.UK

2.Russia

3.USA

4.Japan

Ans: 1 – UK

6.Who has won the 2019 Australian F1 Grand Prix title?

1.Daniel Ricciardo

2.Sebastian Vettel

3.Valtteri Bottas

4.Lewis Hamilton

Ans: 3 – Valtteri Bottas

7.In which city was the 3rd edition of Namaste Thailand Festival held?

1.Hyderabad

2.Chennai

3.Mumbai

4.New Delhi

Ans: 4 – New Delhi

8.Which bank has started “Yono Cash”, an ATM less cash withdrawl facility?

  1. SBI

2. ICICI

3. HDFC

4. NABARD

Ans: 1 – SBI

9.Which among the following coffee varieties of Karnataka have obtained GI tag recently?

1.Chikamagalur Arabica

2.Bababudangiri Arabica

3.Coorg Arabica

4.All of the above

Ans: 4 – All of the above

10.Which body has won the Businessline Changemaker of the Year Award for 2018 ?

1.FICCI

2.NASSCOM

3.GST Council

4.SEBI

Ans: 3 – GST Council

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here