Current Affairs 19th April 2019 Today Quiz

0
310
Current Affairs 19th April 2019 Today Quiz
Current Affairs 19th April 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 19th April 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 19th April 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Which country is going to host the 2020 G20 Summit?

1.Saudi Arabia

2.Qatar

3.Jordan

4.UAE

Ans: 1 – Saudi Arabia

2.What is the theme of the 2019 World Heritage Day observed on 18th April?

1.Monument Landscapes

2.Countryside Landscapes

3.Urban Landscapes

4.Rural Landscapes

Ans: 4 – Rural Landscapes

3.Which is the first satellite of Srilanka launched from the USA recently?

1.Lanka I

2.Rama I

3.Raavana I

4.Srirama I

Ans: 3 – Raavana I

4.Who are the Indians featured in the 2019 TIMES 100 most influential people list?

1.Mukesh Ambani, Arundhati Katju, Menaka Guruswamy

2.Mukesh Ambani, Arundhati Katju, Narendra Modi

3.Mukesh Ambani, Virat Kohli, Menaka Guruswamy

4.Mukesh Ambani, M.S.Dhoni, Menaka Guruswamy

Ans: 1 – Mukesh Ambani, Arundhati Katju, Menaka Guruswamy

5.In which country is the Northkorea’s leader Kim Jong Un & Russian president Vladmir Putin set to have meeting?

1.China

2.Russia

3.Singapore

4.Vietnam

Ans: 2 – Russia

6.Which is the maiden national level coastal defence exercise conducted in January 2019 by Indian navy?

1.Sea Vigil

2.Sea Watch

3.Sea Defence

4.Sea Visit

Ans: 1 – Sea Vigil

7.Which institute has published the Face of Disasters 2019 report?

1.Sustainable Environment and Development Society

2.Sustainable Environment and Ecological Development Society

3.Sustainable Environment and Economical Development Society

4.Sustainable Culture and Ecological Development Society

Ans: 2 – Sustainable Environment and Ecological Development Society

8.Who is the father of the nation of Bangladesh?

1.Sheikh Mujibur Rehman

2.Khaleda Zia

3.Ziaur Rahman

4.Kazi Nazrul Islam

Ans: 1 – Sheikh Mujibur Rehman

9.Which country has labelled the U.S. Forces in the Middle east as terrorist group?

1.Oman

2.Iraq

3.Iran

4.Libya

Ans: 3 – Iran

10.The UN Peacekeepers in which country are recently honoured by the United Nations with medals of honour?

1.Sudan

2.Yemen

3.Iraq

4.South Sudan

Ans: 4 – South Sudan

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here