Current Affairs 19th, 20th & 21st January 2019 Today Quiz

0
280
Current Affairs 19th, 20th & 21st January 2019 Today Quiz
Current Affairs 19th, 20th & 21st January 2019 Today Quiz

Current Affairs 19th, 20th & 21st January 2019:

Take today’s Quiz of current affairs of 19th, 20th & 21st January 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 19th, 20th & 21st January 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Where did Prime Minister Narendra Modi inaugurate the National Museum Of Indian Cinema recently?

1.Hyderabad

2.Chennai

3.New Delhi

4.Mumbai

Ans: 4 – Mumbai

2.Who is the first Indian athlete to receive a nomination in the Laureus World Comeback Of The Year Award?

1.Mary Kom

2.Babita Kumari

3.Geeta Phogat

4.Vinesh Phogat

Ans: 4 – Vinesh Phogat

3.Which country is going to host the 14th session of COP to the UNCCD in 2019?

1.Mexico

2.Japan

3.China

4.India

Ans: 4 – India

4.Which state has topped the medal tally of Khelo India Youth Games 2019?

1.Rajasthan

2.Madhya Pradesh

3.Maharashtra

4.Haryana

Ans: 3 – Maharashtra

5.Who is sworn in as the Chief Justice of Supreme court of Pakistan?

1.Salim Khan

2.Mohammad Abbasi

3.Abdul Rashid

4.Asif Khosa

Ans: 4 – Asif Khosa

6.Using the powers under which article of the constitution has the President Ram Nath Kovind appointed the Karnataka chief Justice recently?

1.Article 223

2.Article 220

3.Article 224

4.Article 225

Ans:1 – Article 223

7.Where is the Pravasi Bharathiya Diwas 2019 going to be held?

1.Awadh

2.Lucknow

3.Varanasi

4.Prayagraj

Ans: 3 – Varanasi

8.Who became the first Indian and first Asian to score two double centuries after 40 years of age in first class of cricket?

1.Rajneesh Gurbani

2.Arman Jaffer

3.Faiz Fazal

4.Wasim Jaffer

Ans: 4 – Wasim Jaffer

9.What percent of sea grass distribution of India is claimed to be in the Chilika lake of Odisha?

  1. 40%

2. 50%

3. 39%

4. 20%

Ans: 4 – 20%

10.Where is the 2019 World Integrated Medicine Forum going to be conducted?

1.Madhya Pradesh

2.Rajasthan

3.Goa

4.Punjab

Ans: 3 – Goa

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here