Current Affairs 18th January 2019 Today Quiz

0
398
Current Affairs 18th January 2019 Today Quiz
Current Affairs 18th January 2019 Today Quiz

Current Affairs 18th January 2019:

Take today’s Quiz of current affairs of 18th January 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 18th January 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who is the head of the panel formed to look into the issue of uniform tax rate on lottery?

1.Raghuram Rajan

2.Bimal Jalan

3.Nitin Patel

4.Sudhir Mungantiwar

Ans: 4 – Sudhir Mungantiwar

2.Where is the Gandhian Resurgence Summit 2019 inaugurated by the President Ram Nath Kovind?

1.Gandhinagar

2.Prayagraj

3.Ahmedabad

4.Ayodhya

Ans: 2 – Prayagraj

3.Who among the following was awarded with the 2019 Japan Prize in the field of biological production, ecology?

1.Shisiko Okohora

2.Dr.Yoshio Okomato

3.Dr.Rattan Lal

4.Dr.Tasiko Honjo

Ans: 3 – Dr.Rattan Lal

4.What is the name of the programme of ISRO unveiled by the Minister Of State, Department Of Space Dr.Jitendra Singh recently?

1.UDAN

2.SHAKTI

3.UDYOG

4.UNNATI

Ans: 4 – UNNATI

5.Who is the Indian Football Team coach who has resigned recently following the withdrawl of the Indian team from the Asian Federation Cup?

1.Anirudh Thapa

2.Sunil Chettri

3.Gurupreet Singh Sandhu

4.Stephen Constantine

Ans: 4 – Stephen Constantine

6.Where is the Sardar Vallabhai Patel Institute Of Medical Sciences & Research inaugurated by Prime Minister Narendra Modi?

1.Vadodara

2.Gandhinagar

3.Ahmedabad

4.Kheda

Ans: 3 – Ahmedabad

7.Who is newly appointed as the Additional Solicitor General in Supreme Court?

1.Mukul Rohtagi

2.K.K.Venugopal

3.Tushar Mehta

4.Sanjay Jain

Ans: 4 – Sanjay Jain

8.Where did the 10th edition of Panorama Indian Film Festival commence?

1.Kolkata

2.Chennai

3.Mumbai

4.New Delhi

Ans: 4 – New Delhi

9.Which organisation published the Global Risks Report 2019 recently?

1.World Bank

2.World Economic Forum

3.United Nations

4.Department Of Indudtrial Policy and Promotion

Ans: 2 – World Economic Forum

10.What is the GDP growth predicted for India for the year 2019-20 by the Fitch’s Indian Ratings and Research Company? 

  1. 7.3%

2. 7.4%

3. 7.5%

4. 7.6%

Ans: 3 – 7.5%

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here